Σε τουριστικούς πράκτορες και μέσα ενημέρωσης από το Δήμο Λέσβου

Παρουσίαση της Λέσβου στην Πόλη (φωτο)

28/01/2016 - 15:41

Στα γραφεία του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, έγινε η παρουσίαση της Λέσβου σε Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες την Τρίτη το μεσημέρι. Η παρουσίαση εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του Δήμου Λέσβου.

Στα γραφεία του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, έγινε η παρουσίαση της Λέσβου σε Τούρκους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες την Τρίτη το μεσημέρι. Η παρουσίαση εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του Δήμου Λέσβου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Σέκερης, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο αρχιτέκτων και ιδιοκτήτης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κωνσταντινούπολης, Δρ. Can Elgis, και ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας «Βorajet», Asan Kanarya.

Την αποστολή του Δήμου Λέσβου αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμαράς και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.

Εν αναμονή της ...σύνδεσης
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη και η τουριστική ακόλουθος κ. Ραχμανίδου του Προξενείου. Ο κ. Αστυρακάκης μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την ιστορία, την παράδοση, τη φύση, τον πολιτισμό, που το κατέστησαν «γεωπάρκο» από την Unesco, τις όμορφες παραλίες, τους οικισμούς με την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, την πλούσια λεσβιακή κουζίνα με το φημισμένο λάδι και ούζο, τις πολλές ιαματικές πηγές και χαμάμ. Παράλληλα ευχήθηκε πολύ σύντομα να αρθούν τα προβλήματα με το καμποτάζ ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με την «Borajet».

Ο κ. Σαμιώτης επαίνεσε τους Τούρκους τουρίστες, και έδωσε στοιχεία για τις προτιμήσεις τους αλλά και για τα πλεονεκτήματα της τουριστικής λεσβιακής αγοράς. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δρ. Can Elgis, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει την τουριστική προβολή του νησιού.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας «Borajet», ο οποίος ανέφερε πως γι’ αυτούς η Λέσβος είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και ένας εξαιρετικός προορισμός, που θέλουν πολύ να συνδέσουν με την Κωνσταντινούπολη. Υποσχέθηκε δε πως πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια ώστε να αρχίσουν τα δρομολόγια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey