«Δεν πάει άλλο» με τα εγκαταλελειμμένα κατασχεθέντα, λέει ο Ζαμτράκης

Σκουπιδότοπος το λιμάνι της Μυτιλήνης

28/01/2016 - 15:05

Την ανάγκη να βρεθεί χώρος όπου θα αποθηκεύονται τα σκάφη, οι εξωλέμβιες μηχανές και οι πλαστικές βάρκες που κατάσχονται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, και οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί  για τη μεταφορά των προσφύγων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρης Ζαμτράκης.

Την ανάγκη να βρεθεί χώρος όπου θα αποθηκεύονται τα σκάφη, οι εξωλέμβιες μηχανές και οι πλαστικές βάρκες που κατάσχονται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, και οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί  για τη μεταφορά των προσφύγων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρης Ζαμτράκης.

Με αφορμή την ανάσυρση και απομάκρυνση από το επιβατικό και το εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης, 30 σκαφών και βαρκών που είχαν κατασχεθεί και τα περισσότερα, λίγες μέρες μετά την πρόσδεση τους, είχαν βουλιάξει καθώς έτσι κι αλλιώς ήταν σε άθλια κατάσταση.

Όλα αυτά τα σκάφη θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ της Λέσβου, μετά από την σχετική έγκριση που έδωσε ο Δήμος Λέσβου. Η ανάσυρση γίνεται με μηχανήματα του Λιμενικού Ταμείου σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Φορτοεκφορτωτών.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης τονίζει ότι τέσσερα μικρά σκάφη που δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ, πρότεινε να μεταφερθούν στη χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμανιού. Όμως αντιδρά το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης διότι θεωρεί ότι δεν θα μπορεί να τα φυλάξει καλά σε αυτό το σημείο του λιμανιού.

Αδύνατο να ανασυρθούν
Άλλα δύο μεγάλα σκάφη που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, επίσης κατασχεμένα, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύουν να βυθιστούν ανά πάσα στιγμή. Αν συμβεί αυτό, θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτεροι γερανοί από αυτούς που υπάρχουν στη Λέσβο για να ανασυρθούν. Για να αποφευχθεί η βύθιση τους, το Λιμενικό Ταμείο προμηθεύτηκε και τοποθέτησε αντλίες στα σκάφη, καθώς είχε παρατηρηθεί μεγάλη εισροή υδάτων.

Τα δύο μεγάλα σκάφη είναι αδύνατο να ανασυρθούν, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους εκτός Μυτιλήνης. Λόγω του μεγέθους τους δεν χωράνε να περάσουν από τις εξόδους της πόλης.
Εξάλλου περίπου 500 εξωλέμβιες μηχανές βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης, οι οποίες πρόκειται να πουληθούν μέσω δημοπρασίας. Ωστόσο η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία αργεί απελπιστικά και είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα μείνουν στο σημείο αυτό οι μηχανές.

Εύλογα ο κ. Ζαμτράκης σημειώνει: «Δεν μπορεί το λιμάνι της Μυτιλήνης να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο για τα σκάφη, τις βάρκες και τις εξωλέμβιες μηχανές που κατάσχονται. Δεν αντιδικώ με κανέναν προσωπικά, αλλά σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος. Πρέπει να βρεθεί χώρος, όπου θα οδηγούνται τα κατασχεμένα και παράλληλα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πώληση τους ώστε να φεύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από το νησί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey