Ένας χρόνος που... συγκλόνισε μυαλά και ψευδαισθήσεις!

26/01/2016 - 13:50

Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες, ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση. Ένας χρόνος πυκνός σε γεγονότα και σε εξελίξεις, που φαντάζουν τετραετία και ...βάλε.

Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες, ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση. Ένας χρόνος πυκνός σε γεγονότα και σε εξελίξεις, που φαντάζουν τετραετία και ...βάλε.

Ένας χρόνος που... συγκλόνισε την Ελλάδα δηλαδή -παραφράζοντας το πασίγνωστο βιβλίο του Τζον Ρηντ «Οι δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»-, που έφερε τα πάνω - κάτω στο πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας ελπίδες και προσδοκίες που γρήγορα διαψεύστηκαν και προσγειώνοντας όλους στην πραγματικότητα! Ένας χρόνος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας, αλλά και με τις ...ιδεοληψίες της «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς», που μπορεί να υποσχόταν ...σχίσιμο των μνημονίων και ακύρωση των μνημονιακών νόμων, αλλά τελικά κατέληξε στο συμβιβασμό της υπογραφής ενός πιο επώδυνου μνημονίου.

Εξέλιξη που κυριολεκτικά ...συγκλόνισε τον κόσμο, ο οποίος πίστεψε στην ...ελπίδα, που όμως αποδείχτηκε φρούδα! Έτσι δεν είναι τυχαία η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό και στην κοινωνία. Πριν ένα χρόνο, τα στελέχη, οι οπαδοί και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι της «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς», ήταν στα ...κάγκελα και δεν σήκωναν «μύγα στο σπαθί» τους, εν όψει της κατάληψης των ...χειμερινών ανακτόρων της κυβερνητικής εξουσίας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, με δυσκολία θα βρεις όχι οπαδό ή ψηφοφόρο, αλλά ακόμη και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να ...ξιφουλκεί για την «πρώτη και δεύτερη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς», αφού τον ενθουσιασμό και την προσμονή διαδέχτηκε η απογοήτευση και η απελπισία! Δυστυχώς, οι ηγήτορες αυτού του ΣΥΡΙΖΑίικου κινήματος είχαν δημιουργήσει τόσες προσδοκίες και ψευδαισθήσεις στο εκλογικό σώμα, που δεν φρόντισαν να το προετοιμάσουν για την ανεπάντεχη «στραβή» που μπορούσε να προκύψει και έτσι η προσγείωση ήταν ανώμαλη, οδυνηρή και γι’ αυτό πόνεσε.

Το δυστύχημα ωστόσο είναι, όπως προκύπτει και απ’ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ότι οι ψευδαισθήσεις δεν ήταν... προνόμιο μόνο των οπαδών και ψηφοφόρων, αλλά και ηγετικών στελεχών, που έπεσαν από τα σύννεφα και έχασαν τον... κόσμο, ζώντας στον «κόσμο» τους! Ένας χρόνος που συγκλόνισε, πέρα από το πολιτικό σκηνικό …μυαλά και ψευδαισθήσεις!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey