«Σκηνοθέτησε» τη ληστεία της!

08/01/2016 - 15:41

Θεαματική ανατροπή έλαβε η υπόθεση της πρωτοφανούς ληστείας για τα δεδομένα της Λέσβου, που καταγγέλθηκε από την 25χρονη γυναίκα στη Βρίσα την περασμένη Δευτέρα.

Θεαματική ανατροπή έλαβε η υπόθεση της πρωτοφανούς ληστείας για τα δεδομένα της Λέσβου, που καταγγέλθηκε από την 25χρονη γυναίκα στη Βρίσα την περασμένη Δευτέρα.

Η υπόθεση που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου και ταρακούνησε και την Αστυνομία, η οποία ειδικά στην «περιφέρεια» της Λέσβου δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά ληστεία με ομηρία κατοίκου και επίθεση σε σπίτι του μέρα μεσημέρι, μπορεί αρχικά να «έδειχνε» ως ύποπτους τους συχνούς παραβάτες της περιοχής, τελικώς όμως απεδείχθη κάτι το ανέλπιστο.

Καθώς οι πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις της και η γενικότερη «ολύμπια» ψυχραιμία της 25χρονης, που κατήγγειλε τη ληστεία στο σπίτι της, οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το όλο σκηνικό, δεν ήταν τίποτε άλλο από αποκύημα της φαντασίας της καταγγέλλουσας! Και πλέον η 25χρονη που εμφανίστηκε ως «θύμα», αντιμετωπίζει η ίδια τις συνέπειες του νόμου, καθώς αυτεπάγγελτα έγινε δίωξη εις βάρος της, για όλα τα μυθεύματά της.

Η 25χρονη κατήγγειλε από την περασμένη Δευτέρα, πως δέχθηκε επίθεση μέρα μεσημέρι στο σπίτι της στη Βρίσα, από τρεις άγνωστους δράστες, οι οποίοι με θράσος μπούκαραν σε αυτό και με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τη φίμωσαν και της έκλεψαν περί τα 1.000 ευρώ.

Οι περιγραφές της, σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και αυτόματα ενεργοποίησαν όλο τον προβληματισμό περί επαρκούς αστυνόμευσης της «περιφέρειας» του νησιού, από την επικείμενη συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης στη Λέσβο ενόψει του γνωστού… αστυνομικού «Καλλικράτη».

Οι αντιφάσεις της και η ψυχραιμία της
Σύντομα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας μετέτρεψε το όλο συμβάν σε υπόθεση τιμής για τον εντοπισμό των δραστών και αρχικά στράφηκε προς τους συχνούς παραβάτες της περιοχής του Πολιχνίτου, θεωρώντας τους ως τους πλέον ύποπτους.

Η συνέχεια όμως, έστρεψε τελικώς το ενδιαφέρον της Αστυνομίας κυρίως στην ίδια την 25χρονη. Η οποία εξ αρχής ήταν πολύ ψύχραιμη -παρά την τρομακτική εμπειρία που υποτίθεται ότι βίωσε- και όπως λένε αστυνομικές πηγές, «υπεραναλυτική» στις περιγραφές της στους αστυνομικούς που έπαιρναν τις καταθέσεις της.

«Δεν δικαιολογείται τέτοια ψυχραιμία, αλλά και τόσο αναλυτική περιγραφή ενός συμβάντος. Η εμπειρία μας λέει πως ένα άτομο που έχει υποστεί τέτοια τρομακτική εμπειρία, τις περισσότερες φορές δεν θυμάται πολλά σημαντικά πράγματα. Εκείνη όμως, έλεγε πολλά…», λένε χαρακτηριστικά στο «Ε» αστυνομικοί που χειρίστηκαν με επιτυχία την όλη υπόθεση. Φυσικά βέβαια η 25χρονη, μπορεί να είχε έτοιμη μία ιστορία για να πει στην Αστυνομία, παρ’ όλα αυτά, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις στα όσα είπε για το συμβάν, που από ένα σημείο και μετά… σιγούρεψε την Ασφάλεια πως δεν… υπάρχουν δράστες.

Χαρακτηριστικά, αρχικά η κατάθεσή της περιέγραφε τρεις δράστες με κουκούλες, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν δράστες με… σακούλες. Επίσης σημαντικό στοιχείο της όλης υπόθεσης που έκανε την Αστυνομία από την περασμένη Τρίτη κιόλας να εκτιμά πως το όλο σκηνικό είναι φτιαχτό, ήταν η πληροφορία που απέσπασε πως το σπίτι της 25χρονης είχε γίνει ξανά στόχος πριν από δύο μήνες.

Με τους «δράστες» (και) τότε να αρπάζουν από τον οικογενειακό κορβανά 8.000 ευρώ αλλά το συμβάν να μην καταγγέλλεται ποτέ στις αστυνομικές αρχές. Αστυνομικές πηγές, όταν απέσπασαν αυτή την πληροφορία από το περιβάλλον της 25χρονης που δημοσίευσε προχθές και το «Ε», κατάλαβαν ότι η υπόθεση… έμπαζε και μάλλον αφορούσε την οικογένεια του -υποτίθεται- «πατημένου» δύο φορές σπιτιού.

Της γυρίζει μπούμερανγκ η δίωξη!
Από χθες το πρωί, η Αστυνομία είχε δρομολογήσει το κλείσιμο της υπόθεσης, με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Δημήτρη Μπριλάκη να στέλνει το σχετικό σήμα αργά το μεσημέρι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει δράστης. Ωστόσο όπως ενημέρωσε ο ίδιος, η 25χρονη πλέον αντιμετωπίζει η ίδια τις συνέπειες του νόμου, καθώς αυτεπάγγελτα πλέον γίνεται δίωξη εις βάρος της για τα μυθεύματά της.

Στην πραγματικότητα, πληροφορίες αναφέρουν πως η 25χρονη έφτιαξε όλη αυτή την ιστορία για να μπορέσει να αποσπάσει κάποια χρήματα από τον οικογενειακό κορβανά και να ικανοποιήσει κάποιες προσωπικές της υποχρεώσεις που ήταν επείγουσες. Εκείνο που κατάφερε όμως, είναι να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο νησί με την ιστορία φαντασίας της και να βάλει τον ίδιο της τον εαυτό σε περιπέτειες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονης ημεδαπής, η οποία κατήγγειλε ψευδώς στις Αστυνομικές Αρχές, υποτιθέμενη αφαίρεση χρηματικού ποσού από την οικία της

 

Εξιχνιάσθηκε, χθες (07-01-2016) το απόγευμα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση «σκηνοθετημένης» ληστείας, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα στη Βρίσα της Λέσβου.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής ηλικίας 25 ετών, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης.

Πιο συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί καταγγελία της 25χρονης στις Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία, μεσημβρινές ώρες της 04-01-2016, τρεις άνδρες αγνώστων στοιχείων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στην οικία της και αφού την ακινητοποίησαν, με την απειλή μαχαιριού (σουγιά) και τη χρήση σωματικής βίας, ακολούθως αφαίρεσαν, από χώρους του σπιτιού, το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.

Από την αστυνομική διερεύνηση των καταγγελλομένων και κυρίως των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε το υποτιθέμενο «θύμα», προέκυψε ότι η 25χρονη κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αιτιολογήσει στο οικογενειακό της περιβάλλον, την αφαίρεση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, από την ίδια, για προσωπικό σκοπό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey