Ο Νίκος Μιχαλάκης για τον Ταρλά

Οι... κονδυλοφόροι, ο Αιολικός, ο... πόνος και το στάδιο

10/12/2015 - 18:48

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης, τοποθετείται για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην δικαστική διαμάχη για την χρήση του δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης. Ο ισχυρός παράγοντας της Καλλονής, δίνει την δική του οπτική στο όλο θέμα, βάλλει ξανά κατά του τοπικού Τύπου περί δικαίων και αδίκων των ρεπορτάζ τους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διατύπωσή του πως "το στάδιο της Μυτιλήνης είναι δημοτικό"...

"Προς σχετικούς-άσχετους, όψιμους, ντόπιους κονδυλοφόρους που με πρωτοσέλιδους τίτλους και άρθρα τους σκοπό έχουν μόνο να παραποιούν την αλήθεια και να ασκούν μονομερή κριτική, αφήνοντας να εννοηθεί πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, για όλα φταίει η Καλλονή, έχω να πω τα εξής:

Το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ήταν, είναι και θα παραμείνει ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου. Είναι Δημοτικό Στάδιο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε και μάλιστα με σεβασμό. Όπως σεβασμό δείχνουμε και απέναντι στα γραπτά συμφωνηθέντα μεταξύ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ και Δήμου Λέσβου και ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ και ΝΠΔΔ Δήμου Λέσβου, καθώς και στο νόμο.

Ως ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ δε θα είχαμε επενδύσει στο στόχο «η Καλλονή στη Superleague», αν δεν είχαμε αυτό το 10ετες παραχωρητήριο. Πάνω σε αυτό στηριχθήκαμε και επενδύσαμε. Αυτό που πήγε να διαρραγεί από την τωρινή διοίκηση του ΝΠΔΔ Δήμου Λέσβου και τον Δήμο Λέσβου ήταν ο σεβασμός στα γραπτά συμφωνηθέντα.

Η δικαστική διαμάχη ήταν, εξ αρχής, μεταξύ των παραπάνω μερών. Ο ΑΕΠΣ Αιολικός -γιατί περί αυτού ο «πόνος» σας- δεν είχε κανένα λόγο να ανακατευτεί σε αυτό το ζήτημα από τη στιγμή μάλιστα που είχε γίνει αποδεκτό να αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, όπως και συνέβη την περίοδο 2014-2015.

Εσείς οι ίδιοι κονδυλοφόροι γράφατε μετ' επαίνων για τον φερόμενο ως πρόεδρο του Αιολικού που έλεγε οτι «δε συνεργαζόμαστε με την ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ. Πάμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης», χωρίς να σέβεται το νόμο και τη συμφωνία για τα έξι παιχνίδια. Γιατί λοιπόν δεν ψέγετε τον φερόμενο ως πρόεδρο του ΑΕΠΣ Αιολικός και τον χρηματοδότη του που με την παράλογη τακτική τους έθεσαν ουσιαστικά εαυτούς εκτός γηπέδου; Ήσασταν παρόντες στο δικαστήριο -παραμονή του εντός έδρας αγώνα της Καλλονής με τον Λεβαδειακό- όταν ο νομικός εκπρόσωπος του ΑΕΠΣ Αιολικός μετ' επιτάσεως ζητούσε να φύγει η ΚΑΛΛΟΝΗ από το γήπεδο και να μην γίνει ο αγώνας λέγοντας μάλιστα εν τη ρύμη του λόγου πως «το γήπεδο ανήκει στον Αιολικό»; Αυτή την άποψη υπερασπίζεστε;

Ξεκαθαρίζω τα αυτονόητα λοιπόν γιατί στις εντυπώσεις είστε πρώτοι, όμως στην αλήθεια τελευταίοι. Το στάδιο είναι και θα παραμείνει Δημοτικό. Ένα στάδιο για το οποίο εμείς «πονέσαμε», εμείς αγωνιστήκαμε, εμείς αφιερώσαμε προσωπικό χρόνο και χρήματα, εμείς παρακαλέσαμε για να ανακατασκευαστεί και να γίνει ικανό να φιλοξενεί αγώνες Superleague, γιατί αυτό ήταν το διακύβευμα αν θυμάστε. Ένα στάδιο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο πρωθυπουργός, το επισκέφθηκαν υπουργοί και επενδύθηκαν χρήματα. Το γήπεδο φτιάχτηκε με αφορμή την Καλλονή. Κι αν θυμάστε καλά, την ίδια ώρα που εξελισσόταν η ανακατασκευή του και εμείς παίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εσείς χλευάζατε, καταγγέλατε και λοιδορούσατε την προσπάθειά μας ενώ παράλληλα σφυρούσατε εξ αποστάσεως. Ή μήπως να ξεχάσουμε τα καμώματα μερικών από εσάς που παρακαλούσατε να βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από τον Ταρλά για να διακοπούν οι εργασίες;

Όταν άλλοι, σε επαγγελματικές κατηγορίες, έκαναν κάποτε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων με τα χρήματα του ελληνικού λαού και των δημοτών της Λέσβου, εσείς τι λέγατε; Θα ήθελα να δω τα πρωτοσέλιδά σας τότε. Η επιλεκτική σας μνήμη και η εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου και στην Καλλονή, βλάπτει σοβαρά την αλήθεια.

Αλλά είστε και τόσο έκθετοι που σ' έναν φιλανθρωπικό αγώνα όπως ο προχθεσινός του Παλλεσβιακού, βρήκατε αφορμή για να βγάλετε χολή και μένος εναντίον της Καλλονής. Ξέρετε όμως πως και σε αυτά δηλώνουμε «παρών», στηρίζοντας κάθε ανάλογη προσπάθεια.

Αύριο μπορείτε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για να δείτε όλες τις δραστηριότητες που έως τώρα λάμβαναν χώρα εκεί να συνεχίζονται κανονικά και απρόσκοπτα. Αυτό το γνωρίζετε αλλά το αποσιωπάτε. Λογικό όμως, γιατί ο «πόνος» σας είναι άλλος...".

Νίκος Μιχαλάκης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey