Απολογισμός Φορέα τουρισμού Μολύβου

01/12/2015 - 21:45

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η τακτική  γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Στη συνέλευση παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, ψηφίστηκαν οι τροποποιήσεις καταστατικού και η σύσταση νέων ομάδων έργου που πρότεινε το Δ. Συμβούλιο στο σώμα και έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το μεταναστευτικό.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, η τακτική  γενική συνέλευση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Στη συνέλευση παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, ψηφίστηκαν οι τροποποιήσεις καταστατικού και η σύσταση νέων ομάδων έργου που πρότεινε το Δ. Συμβούλιο στο σώμα και έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το μεταναστευτικό.

Ο  Πρόεδρος του Φορέα κ. Μόλβαλης Νίκος  παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του Φορέα  τονίζοντας τη συμβολή του Φορέα στην τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της περιοχής, καθώς και πλέον όλης της Λέσβου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

  • Στις ομάδες έργου του Φορέα  Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παρέμβασης, Προβολής, Υλοποίησης Προγραμμάτων κ.λπ. που συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του έργου του Φορέα.
  • Στην προβολή της Λέσβου με την υλοποίηση του στρατηγικού branding για την ανάπτυξη της περιοχής, με την υιοθέτηση νέων σημάτων και δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές κάθετες αγορές. Έγινε αναφορά για το Brand: Lesvos… TheOtherAegean, το οποίο έχει υιοθετηθεί και συνεχίζει να υιοθετείται από φορείς και επιχειρήσεις από όλη την Λέσβο.
  • Στην συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής και με άλλους Φορείς και Συλλόγους για την ανάδειξη του νησιού.
  • Στην  ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας και τη χρήση των social media,
  • Την συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε περιβαλλοντικές δράσεις, σε τουριστικές εκθέσεις, στην διοργάνωση της έκθεσης της Τζέλης Χατζηδημητρίου στην Κωνσταντινούπολη και στην φιλοξενία δημοσιογράφων και Blogger που ασχολούνται με την προώθηση της Λέσβου μέσα από την ανάδειξη των εναλλακτικών αγορών.
  • στην έκδοση φυλλαδίων, χαρτών, ενημερωτικών εκδόσεων, διαφημιστικών καταχωρήσεων,
  • Στην πολύ σημαντική συμβολή των μελών του Φορέα με τη φιλοξενία δημοσιογράφων, καναλιών, υποδοχή κρουαζιερόπλοιων  κ.λπ.
  • Στην διακόσμηση της πύλης εισόδου της Πέτρας με δαπάνη του Φορέα.
  • Στην Πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής, με τον Θεσμό της  Θερινής Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας «Αρίων» όπου για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύεται με ποιοτικές συμμετοχές η θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι στην πατρίδα του Αρίωνα του Κιθαρωδού, με τη δημιουργία ημερίδων, τη δημιουργία θεματικών φεστιβάλ,  τη δημιουργία θεσμών πολιτισμού όπως το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στον Μόλυβο και τέλος, με την υποστήριξη

ενός νέου μεγάλου Θεσμού πολιτισμού, το Μolyvos International Μusic Festival.

  • Στις ενέργειες  της επιτροπής Παρέμβασης του Φορέα, για την προώθηση και επίλυση έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την συμβολή και την προσπάθεια που καταβάλλει σε συνεργασία με το Δ. Συμβούλιο του Φορέα για την διαχείριση του μεταναστευτικού.
  • Στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μέσα από τις δράσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος όπως η ανάδειξη, ο καθαρισμός και η σήμανση των περιπατητικών

και ποδηλατικών διαδρομών της περιοχής, η διοργάνωση του 2ου URBAN MOLYVOS MTB 2015 Ποδηλατικού γύρου μέσα στα σοκάκια του Μολύβου, η διοργάνωση του summer 2015 BREVET Ποδηλατικού γύρου της Λέσβου, ημερίδες και εκδηλώσεις για περιβαλλοντικά θέματα, συμμετοχή σε δράσεις καθαρισμού.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Φορέα εισηγήθηκε προς ψήφιση τις τροποποιήσεις που πρότεινε το Δ. Συμβούλιο και οι οποίες εγκρίθηκαν από το σώμα της Συνέλευσης.

Ξεκινώντας την εισήγηση αναφέρθηκε  στην σημαντική δουλειά που έχει γίνει από τον  Φορέα Τουρισμού Μολύβου εδώ και 5 χρόνια σε μία μικρή τοπική κοινωνία όπως η δική μας, που οφείλετε στην συνεργασία και την δραστηριοποίηση όλων  και πόσο σημαντικό και απαραίτητο εφόδιο, μας είναι αυτή η συνεργασία, για να επιτυγχάνουμε στόχους και να χτίζουμε νέα οράματα , ένα από τα οποία είναι η τοποθέτηση της Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική αγορά με μία και μοναδική αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Με την σκέψη και όραμα την συνέχεια και το άνοιγμα νέων δρόμων προχώρησε στην εισήγηση για την τροποποίηση του καταστατικού και την σύσταση νέων Ομάδων Έργου του Φορέα:

 Πέρα από τις τυπικές τροποποιήσεις για την ευέλικτη λειτουργία του Φορέα προτάθηκαν να χρησιμοποιείτε ως τίτλος η επωνυμία Lesvos the other Aegean, η επέκταση των σκοπών και σε άλλες δράσεις τουριστικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που θα αναπτυχθούν στο μέλλον, η διεύρυνση του Δ. Συμβουλίου με ποσόστωση με συμμετοχή και των γεωγραφικών Φορέων της Λέσβου που είναι μέλη.

Παράλληλα ψηφίστηκε η ίδρυση δύο νέων Ομάδων Έργου:

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Η οποία θα είναι το συντονιστικό όργανο όλων των γεωγραφικών φορέων και συλλόγων που είναι μέλη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με σκοπό την διαχείριση και την προώθηση του Brand Lesvos the other Aegean, την από κοινού συνεργασία σε θέματα που αφορούν την τουριστική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της Λέσβου ως προορισμός.

Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η οποία θα αναδείξει το σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού στην εποχή της κρίσης, που ήδη επιτελεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε άλλους τομείς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προσφορά στους συνανθρώπους και την τοπική κοινωνία.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με ενημέρωση και συζήτηση για το μεταναστευτικό, όπου επισημάνθηκαν οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα από τον Μάιο ως σήμερα και την συμμετοχή του Φορέα με ενεργό συμμετοχή στο συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί από Φορείς, Επαγγελματίες και Δημότες της περιοχής Μολύβου και Πέτρας γι αυτό το σκοπό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey