Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προγράμματα ψυχικής υγείας και στελέχωσης ΜΚΟ

01/12/2015 - 15:58

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιμορφωτικά Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας», προκηρύσσει τρία ενδιαφέροντα προγράμματα που αφορούν αντίστοιχα το προσφυγικό, την παιδοψυχολογία και την παιδοψυχιατρική.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιμορφωτικά Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας», προκηρύσσει τρία ενδιαφέροντα προγράμματα που αφορούν αντίστοιχα το προσφυγικό, την παιδοψυχολογία και την παιδοψυχιατρική.

Το εξάμηνο πρόγραμμα «Εκπαίδευση ηγετών για τη στελέχωση εθνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ή οργανισμών παροχής ανθρωπιστικής - ψυχολογικής βοήθειας, με έμφαση στις μεταναστευτικές ροές, στη φτώχεια, στη διαχείριση κρίσεων και στα περιβαλλοντικά ζητήματα» (60 ωρών), αφορά τη στελέχωση και πολύ περισσότερο την άσκηση ηγεσίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που είναι απόφαση ζωής και δεν καρποφορεί, εάν δεν συνεπικουρείται από τη γνώση και την κατάρτιση σε δεξιότητες και εμπειρίες απαραίτητες για την αποτελεσματικότητα της αρωγής και της παρέμβασης.

Τα κίνητρα τις περισσότερες φορές δεν αρκούν, εάν ο υποψήφιος ηγέτης, αρχηγός ομάδας ή στέλεχος δεν εκπαιδευθεί σε ένα πλήθος διαφορετικών γνωστικών πεδίων, που εμπεριέχουν διαχείριση κρίσεων, άμεση ψυχολογική βοήθεια, διοικητικές και πρακτικές αποφάσεις, επείγουσα αποκατάσταση, διαχείριση τραύματος και καταστροφών, οικονομική υποστήριξη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων χωρίς επαρκείς πόρους.

Επειδή τα κράτη πρόνοιας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες κοινωνικές μεταβολές, το βάρος θα πέσει στην ιδιωτική μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, ενώ προβλέπονται διεθνείς χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη τέτοιων οργανώσεων και οργανισμών. Ήδη οι προκηρύξεις εργασίας για εξειδικευμένα στελέχη αυξάνονται αλματωδώς.
Το κόστος ανέρχεται στα 500 ευρώ (σε τρεις δόσεις) και οι εγγραφές διαρκούν μέχρι 22 Ιανουαρίου 2016.
 
Παιδοψυχολογία - παιδοψυχιατρική
Το τρίμηνο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας - Παιδοψυχιατρικής (50ωρών), περιλαμβάνει τρεις μηνιαίες θεματικές, οι οποίες θα διεξαχθούν με διαδικτυακή διδασκαλία. Το κόστος φοίτησης ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 300 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις και οι εγγραφές διαρκούν μέχρι 22 Ιανουαρίου 2016.

Το ετήσιο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας - Παιδοψυχιατρικής (410 ωρών), σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και δομές ψυχικής υγείας, περιλαμβάνει 12 μηνιαίες θεματικές, οι οποίες θα διεξαχθούν τόσο με διαδικτυακή διδασκαλία, για να είναι προσβάσιμο από όλους ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, αλλά και με προαιρετική ζωντανή διδασκαλία στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο.

Το κόστος φοίτησης ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 500 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις και οι εγγραφές διαρκούν μέχρι 22 Ιανουαρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αναλυτικά τη φόρμα εγγραφής και να την αποστείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με το απόκομμα πληρωμής της πρώτης δόσης στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey