Έξυπνες πολιτικές για έξυπνα νησιά

28/11/2015 - 00:26

Στην περιοχή Μαλένσκα του νησιού Κρκ της Κροατίας πραγματοποιήθηκε το 15ο φόρουμ του «Insuleur» (Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Στην περιοχή Μαλένσκα του νησιού Κρκ της Κροατίας πραγματοποιήθηκε το 15ο φόρουμ του «Insuleur» (Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών φόρουμ, ο πρόεδρος του «Insuleur» Γιώργος Μπενέτος εξέφρασε την ελπίδα του Δικτύου να αποτελέσει το έναυσμα για μία άλλου είδους ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας των νησιών της Ε.Ε. Επίσης, υπογράμμισε τις τέσσερις προτεραιότητες στρατηγικής του «Insuleur»:
1) Την ενεργειακή αυτονομία των νησιών - διασφάλιση της μετάβασης από συμβατικές πηγές σε υβριδικές πηγές και τελικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2) Τη βιωσιμότητα (ενθάρρυνση της στοιχειώδους παραγωγής, που θα ανταποκριθεί στη ζήτηση της τροφής και τις απαιτήσεις του ντόπιου πληθυσμού).
3) Τη διασύνδεση των μεταφορών.
4) Την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πολιτικών και στρατηγικών (ενθάρρυνση ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ειδικών φορολογικών απαλλαγών, επένδυση στην κινητικότητα και στην προώθηση οικομεταφορών, τη στήριξη της προτυποποίησης και την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας, σύμφωνα με το πρότυπο της Μάλτας, την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων δημοσίων κεφαλαίων για την πρόληψη της υγείας και την ποιότητα ζωής των νησιών αλλά και τη μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερα κίνητρα από τα κεφάλαια της Ε.Ε. σε νησιωτικές περιοχές).

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey