Ο Δημήτρης Γέρος εκθέτει σε Κολομβία και Μεξικό

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις με τον Μάρκες

27/11/2015 - 23:42

Από τις 27 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μπαρανκίγια, στην Κολομβία, θα παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου, που έκανε κατά τις συναντήσεις του με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Από τις 27 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μπαρανκίγια, στην Κολομβία, θα παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου, που έκανε κατά τις συναντήσεις του με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Οι φωτογραφίες είναι σε μεγάλο μέγεθος, και φαίνεται πως η έκθεση θα αποτελέσει για φέτος μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του συμπατριώτη τους συγγραφέα.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2016.
 
Ας σημειωθεί ότι στη Μπαρανκίγια, ο Μάρκες έζησε μερικά από τα χρόνια της νεότητάς του και ήταν μέλος μιας από τις πιο δημιουργικές ομάδες των μέσων του 20ου αιώνα, του «Barranquilla group», που το αποτελούσαν λογοτέχνες, φιλόσοφοι και δημοσιογράφοι.

Η Μπαρανκίγια απέχει περίπου δύο ώρες από τη γενέτειρα του Μάρκες, την Αρακατάκα, είναι παραθαλάσσια πόλη με 1.500.000 κατοίκους, και στο Μουσείο της έχουν παρουσιασθεί σπουδαίες εκθέσεις, όπως των Αntony Caro, Takashi Murakami, Andy Warhol και Christo.

Και στο Μεξικό
Εν συνεχεία, στις 8 Δεκεμβρίου, η γκαλερί «Pablo Goebel Fine Art» της πόλεως του Μεξικού, θα παρουσιάσει έκθεση με τις ίδιες φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου καθώς και την συλλεκτική τους έκδοση.
Στα εγκαίνια, τον Έλληνα καλλιτέχνη, που θα παρίσταται, θα παρουσιάσει η μεγαλύτερη εν ζωή Μεξικάνα συγγραφέας Ελένα Πονιατόφσκα (Elena Poniatowska).
 
Την τελευταία φορά που ο Δημήτρης Γέρος έδειξε δουλειά του στο Μεξικό, ήταν στις αρχές του 2014 όταν το περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης κάλυψε τους τοίχους των κεντρικών αιθουσών του, με τεραστίων διαστάσεων φωτογραφίες του Γέρου, με αρχαιοελληνικά θέματα, που πλαισίωναν την έκθεση «Keramiká, materia divina de la Antigua Grecia», όπου εκτίθονταν περισσότερα από 100, εξαιρετικής ομορφιάς, αρχαία ελληνικά αντικείμενα, που προέρχονταν από τις συλλογές του Μουσείου Λούβρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey