Για την άμεση μετεγκατάσταση του Ογκολογικού στις νέες πτέρυγες

Κι όμως «δεν υπάρχει χώρος»!

27/11/2015 - 23:19

Την απάντηση στην επιστολή που έδωσε στο διοικητή του Νοσοκομείου, μετά και την κατάρρευση της οροφής του Ογκολογικού, αναμένει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, αναφορικά με το αίτημά του να μετεγκατασταθεί άμεσα η μονάδα.

Την απάντηση στην επιστολή που έδωσε στο διοικητή του Νοσοκομείου, μετά και την κατάρρευση της οροφής του Ογκολογικού, αναμένει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, αναφορικά με το αίτημά του να μετεγκατασταθεί άμεσα η μονάδα.

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μουζάλα, η μετεγκατάσταση δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των παλαιών κτηρίων του Νοσοκομείου, που προφανώς και θα είναι χρονοβόρα, κάτι που θα δυσαρεστήσει προφανώς τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι έχουν εκφράσει πολλές φορές παράπονα για τον προβληματικό χώρο όπου γίνονται οι χημειοθεραπείες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όπως πρωτοσέλιδα ανέδειξε το «Ε», ισχυρή νεροποντή προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής του Ογκολογικού για πολλοστή φορά. Θυμίζουμε ότι άλλη φορά είχε πέσει η στέγη την ώρα που ήταν γιατρός στο γραφείο.

Σύμφωνα με την ταμία του Συλλόγου Όλγα Συροπούλου, «παρατηρήθηκε μεγάλη κωλυσιεργία όχι μόνο στην εξέταση του αιτήματός μας για μετεγκατάσταση, αλλά και στην επισκευή της οροφής. Με παραβάν και με μετακίνηση των γραφείων προσπαθούσαν γιατροί και προσωπικό να εξυπηρετήσουν τους καρκινοπαθείς»! Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Μουζάλας, η οροφή έχει επισκευαστεί πλέον.

Όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση
Η Ογκολογική Μονάδα είναι εγκατεστημένη στο χώρο των παλιών χειρουργείων στην παλαιά πτέρυγα και όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν στο ότι είναι κοροϊδία, την ώρα που έχουν δημιουργηθεί άριστες συνθήκες στα 4.500 τ.μ., με την ολοκλήρωση της ανέγερσης της νέας πτέρυγας να μην έχουν βρεθεί κάποια από αυτά τα νεόδμητα τετραγωνικά να στεγάσουν υπηρεσίες για τους καρκινοπαθείς. Κι όμως, ο κ. Μουζάλας μετά βεβαιότητας μάς εξηγεί ότι «δεν υπάρχει χώρος»!

Πρέπει «να πάμε σε 4.500 τ.μ. και να δώσουμε στον εργολάβο 5.000 τ.μ.» επισημαίνει, εννοώντας ότι, λόγω της ανακαίνισης που πρέπει να γίνει στα παλιά κτήρια, θα πρέπει να μεταφερθούν κλινικές προσωρινά στα νεόδμητα κτήρια, αλλά και πάλι δεν περισσεύει χώρος. «Αυτήν τη στιγμή το Νοσοκομείο είναι ένα εργοτάξιο!» τονίζει.

Σε ερώτησή μας για το αν μπορεί να υπάρξει κάποια άμεση ενέργεια αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του Ογκολογικού, λόγω και της ιδιάζουσας περίπτωσης των ασθενών αλλά και του ότι αφορά μεγάλο πληθυσμό του νησιού, ο διοικητής απάντησε: «Η μετεγκατάσταση θα γίνει όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα στο χώρο όπου έχει προβλεφθεί να βρίσκεται το Ογκολογικό. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος.

Αν συζητήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι γύρω από ένα τραπέζι, θα συμφωνήσουμε».

«Ειλικρινά», κατέληξε, «αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει λύση στο θέμα του χώρου, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις».

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey