«Δε θα είμαι υποψήφιος» δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου, Φ. Αυγερινός

Με παλινωδίες οι εκλογές των εργαζομένων του Νοσοκομείου

27/11/2015 - 23:11

Τρεις φορές έχει αλλάξει μέχρι σήμερα η ημερομηνία των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Τρεις φορές έχει αλλάξει μέχρι σήμερα η ημερομηνία των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Με διαφωνίες, πίκρες και αντεγκλήσεις κλείνει η εβδομάδα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των παρατάξεων στο δρόμο προς την κατάθεση των ψηφοδελτίων μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 15 Δεκεμβρίου κι -όπως όλα δείχνουν- σε αυτές δε θα συμμετάσχει ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Φώντας Αυγερινός, ο οποίος, διαμαρτυρόμενος προς τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, δήλωσε ότι αποχωρεί προς το παρόν εξαιτίας των διαφωνιών που προέκυψαν για τη μη κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου.

Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου είναι ο τρίτος σε αριθμό μελών στο δημόσιο τομέα της Λέσβο -μετά την ΕΛΜΕ και των Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- επί της ουσίας είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος εργαζομένων που συγκεντρώνονται σε έναν χώρο, το «Βοστάνειο».

Συγκεκριμένα, απαριθμεί περί τα 485 άτομα, εκ των οποίων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τα 400, γεγονός που δείχνει ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έχει σημασία η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποί τους.

 

Παρ’ όλα αυτά, εκτός από τον κ. Αυγερινό, ένας ακόμα συνδικαλιστής με μακρά θητεία στο χώρο, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος και τέως πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Κλεάνθης, εντοπίζει κι εκείνος από την πλευρά του ότι «δυστυχώς δεν υπήρχε συνεργασία και ομοψυχία τα τελευταία χρόνια» στη διοίκηση του Συλλόγου και σημειώνει αναφορικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τη θητεία της απερχόμενης διοίκησης τα εξής:  
«Υπήρξε μια γενναία αυτοκριτική από τον απελθόντα πρόεδρο, το Φώντα, δηλώνοντας σαφώς τη μη περαιτέρω ενεργή ενασχόλησή του με τα κοινά του νοσοκομείου. Εκ μέρους της παράταξης απέφυγα την οποιαδήποτε κριτική, όπως κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της διετίας και επικεντρώθηκα σε δύο θέματα.

Στα πολλαπλά έως επικίνδυνα προβλήματα που δημιουργούνται στο νοσοκομείο εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος και στην ανάγκη επικράτησης στο νέο διοικητικό συμβούλιο ομοιόμορφης, συμπαγούς πλειοψηφικής ομάδας, με διάθεση προσφοράς που άμεσα πρέπει να φροντίσει: Να ανακτηθεί το κύρος του και η αξιοπιστία του συλλόγου, που θα αποπνέει σοβαρότητα και εμπιστοσύνη.

Να ενώνει και όχι να διαιρεί τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και όλους τους εργαζόμενους. Να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων ατομικά και συλλογικά. Να προβάλει σοβαρή και σθεναρή αντίσταση απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν τις παροχές υγείας που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας».



Το «ενιαίο ψηφοδέλτιο»
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των συνδικαλιστών προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι για ενιαίο ψηφοδέλτιο. «Προσπάθησα έως την τελευταία στιγμή να ενώσω συνδικαλιστικά το χώρο της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να μην κατεβούν διασπασμένοι απέναντι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, αλλά δεν τα κατάφερα» λέει στο «Ε» ο κ. Αυγερινός.

Από την πλευρά του ο κ. Κλεάνθης τονίζει τα εξής: «Ενιαίο α λα κάρτ, με τους μισούς απ’ έξω και κουμπουροακροβολισμένους, χωρίς πλαίσιο έστω μίνιμουμ συμφωνίας, είναι κοροϊδία προς τους εργαζόμενους!

Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, στη μεν μία δώσαμε ολόκληρη ανακοίνωση στη δημοσιότητα με αρχή-τέλος, πλαίσιο και ούτε καν ελήφθη υπόψη, στη δε δεύτερη ξαφνικά είδαμε στο facebook τη συγκρότηση μιας παράταξης, που τότε την ονομάσαμε “όλοι μαζί και οι ψωριάρηδες χώρια”. Τώρα τουλάχιστον έγιναν δύο συναντήσεις, δεν ευοδώθηκαν και πάμε χώρια, ε δε χάλασε και ο κόσμος, άλλωστε εντολοδόχοι είμαστε και οι συνάδελφοι δια της ψήφου τους θα αποφασίσουν!».

Μομφές κατά της ιατρικής υπηρεσίας
Ο κ. Αυγερινός αναφέρει τα εξής: «Σε αυτές τις εκλογές θα καταγραφούν απλώς οι κομματικές ψήφοι. Εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι. Φάνηκε και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κόμματα δε μπορούν να μας βοηθήσουν απέναντι στις μειώσεις μισθών και τα μνημόνια, στις ελλείψεις αλλά και από την τρομοκρατία που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι καθημερινά. Αυτή τη στιγμή μέσα στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει δημοκρατία και αυτό θα έπρεπε κανονικά να απασχολεί τις παρατάξεις, που θα έπρεπε να αντιπαρατεθούν στην τρομοκρατία που δείχνει η ηγεσία της Ιατρικής Υπηρεσίας αλλά και διάφορες συμπεριφορές κλινικαρχών. Προς το παρόν αποχωρώ».

Τα ψηφοδέλτια
Μέχρι στιγμής τα σίγουρα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν έως την 1η Δεκεμβρίου είναι αυτό της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται διάφορες διαβουλεύσεις μεταξύ των συνδικαλιστών Χαράλαμπου Μαλλιάκα, Μπάμπη Σαλταμάρα και Στρατή Σαμαρά για κοινό μεταξύ τους ψηφοδέλτιο.

Το πρόβλημα που φαίνεται ότι αντιμετώπιζε η απερχόμενη διοίκηση, αλλά και η προηγούμενη από αυτήν, ήταν ότι οι εφτά έδρες του διοικητικού συμβουλίου είχαν κατανεμηθεί ανά τρεις στις δυο πρώτες παρατάξεις και μία στην τρίτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία και να αναμένει η καθεμιά από τις δύο πρώτες παρατάξεις τη στάση κάθε φορά της τρίτης που είχε μία ψήφο.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey