Ερώτηση Αθανασίου για τα "ανοικτά σύνορα" μετά το χτύπημα στο Παρίσι...

26/11/2015 - 16:41

Συνεπώς, καθίσταται αναγκαίο σήμερα η χώρα μας να προβαίνει σε αυστηρούς ελέγχους των συνόρων της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαίων και να εγκαταλείψει την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

Ο Βουλευτής Ν.Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, συνυπέγραψε και κατέθεσε  προς τον κ. Υπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ερώτηση σχετική με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναφορικά με το προσφυγικό και την παράνομη μετανάστευση.

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Μετά το πρόσφατο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, είναι φανερό ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και ο δυτικός τρόπος ζωής. Συνεπώς, καθίσταται αναγκαίο σήμερα η χώρα μας να προβαίνει σε αυστηρούς ελέγχους των συνόρων της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαίων και να εγκαταλείψει την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

               Επομένως, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν σκοπεύουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε:

α)  να εποπτεύονται και ελέγχονται οι προσφυγικές ροές και η παράνομη μετανάστευση.

β)  να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία επανεισδοχής.

γ)   να ελέγχονται με ακρίβεια και πληρότητα όσοι εισέρχονται στον Ελλαδικό Χώρο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία, η ασφάλεια και η δημόσια τάξη στη χώρα μας. Και

δ)  τα hotspots να ιδρυθούν και εγκατασταθούν στην Τουρκία, όπου και είναι εγκατεστημένοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey