Γιάννης Μουζάλας...

«Δεν υπήρξε προσπάθεια ωραιοποίησης…»

08/10/2015 - 14:56

«Δεν υπήρξε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στη Μυτιλήνη, για την επίσκεψη Τσίπρα - Φάιμαν» δήλωσε χθες στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Δεν υπήρξε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στη Μυτιλήνη, για την επίσκεψη Τσίπρα - Φάιμαν» δήλωσε χθες στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έγινε καμία προσπάθεια. Γιατί εγώ έχω μπροστά μου τα στοιχεία όλα της επίσκεψης του καγκελάριου. Έφυγαν από τη Μυτιλήνη Κυριακή και Δευτέρα 8.000 (άτομα). Την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα έφυγαν 7.000 από τη Μυτιλήνη. Κάθε μέρα όμως γίνεται αυτό… Τα βαπόρια πάνε κάθε φορά από δύο έως τέσσερα».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να αποφορτίζεται ο τόπος από ένα βάρος που δεν μπορεί ν’ αντέξει» συνέχισε.

Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και σημείωσε πως «δεν μπορείς να τους εμποδίσεις, δεν μπορείς να βυθίζεις τις βάρκες τους, δεν νομίζω, εξάλλου, ότι προτείνει κανείς αυτό.

Θέλω να πω ότι όχι μόνο δεν μπορείς, αλλά επειδή δεν είναι και μετανάστες, είναι πρόσφυγες, είσαι και υποχρεωμένος νομικά να τους ανοίγεις δρόμο. Αλλά εμείς μένουμε σε αυτό, τι να κάνουμε; Να βυθίζουμε βάρκες; Εμάς η περηφάνια μας είναι ότι το Λιμενικό έχει σώσει 72.000 πρόσφυγες».

Για τους μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν στον Πειραιά και στην Αθήνα, είπε: «Δεν έρχονται κάθε μέρα από εδώ και στο εξής. Έρχονται κάθε μέρα, εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Ο μέσος όρος είναι ίδιος. Μυτιλήνη - Αθήνα, κι από εκεί και πέρα, η προσφυγιά βρίσκει τους δικούς της δρόμους και πηγαίνουνε προφανώς προς το βορρά…

Αδειάζουμε επίσης, όπως αδειάζουμε τη Μυτιλήνη, δεν θα αφήσουμε να καταληφθούν οι πλατείες, δηλαδή να επιβαρυνθεί τραγικά και η ζωή των κατοίκων εδώ. Ψάχνουμε συνέχεια τρόπους να βρούμε, όσο υπάρχει ροή, και τα καταφέρνουμε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey