Ήλθαν, είδαν μια ψεύτικη εικόνα της Λέσβου και έφυγαν με λανθασμένες εντυπώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αυστριακός καγκελάριος

Η αλήθεια της επόμενης μέρας

08/10/2015 - 14:41

Άλλοι καταυλισμοί σε μιαν άλλη πόλη ήταν οι χώροι της Μόριας και του Καρά Τεπέ χθες σε σύγκριση με την εικόνα που συνάντησαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και της Αυστρίας και οι συνοδοί τους Έλληνες υπουργοί κατά την προχθεσινή τους επίσκεψη - αυτοψία.

Άλλοι καταυλισμοί σε μιαν άλλη πόλη ήταν οι χώροι της Μόριας και του Καρά Τεπέ χθες σε σύγκριση με την εικόνα που συνάντησαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και της Αυστρίας και οι συνοδοί τους Έλληνες υπουργοί κατά την προχθεσινή τους επίσκεψη - αυτοψία.

Το «Ε» χθες επισκέφθηκε τους δυο καταυλισμούς και διαπίστωσε κάτι που πολύ απλά κάποιοι έλεγαν από προχθές. Το θέμα δεν είναι τι κατάσταση επικρατεί σήμερα, αλλά τι θα γίνει αύριο… Και το αύριο ήταν χθες.

Στους δυο καταυλισμούς, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς την παραμικρή οργάνωση του χώρου, περιμένουν σε απίστευτες ουρές τη διεκπεραίωση τους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά.

Οι ποικιλώνυμες μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν κατακλύσει τους καταυλισμούς, επιδεικνύοντας το έργο τους στους Τσίπρα και Φάιμαν, χθες ήταν κυριολεκτικά άφαντες…

Στην αυτοψία του, το «Ε» χθες σταμάτησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ,που την Τρίτη είχε εκκενωθεί. Λίγες δεκάδες όλοι κι όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας να επιβιβασθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι αυτό ήταν όλο.

Πεντακάθαροι οι χώροι ενώ για να μην περάσουν τους υψηλούς επισκέπτες από το χώρο του Τελωνείου, που όλο και κάποιες σκηνές υπήρχαν στημένες, τους έβαλαν στο λιμάνι οδηγώντας τους κόντρα στο μονόδρομο του αγάλματος της Ελευθερίας.

Σήμερα η κατάσταση ήταν όπως και κάθε μέρα τους τελευταίους μήνες. Σκουπίδια, άνθρωποι παντού, βρώμα και δυσωδία από υπερχειλισμένες τουαλέτες.

Στον Καρά Τεπέ
Στον καταυλισμό των Σύρων στον Καρά Τεπέ, εικόνες από το παρελθόν. Χιλιάδες Σύροι κάτω από τον ήλιο σε μια και μοναδική σειρά να ταυτοποιούνται.

Οι παιδικές χαρές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τους επ’ αμοιβή εθελοντές που φρόντιζαν μέχρι και για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των Σύρων προσφύγων, είχαν εξαφανιστεί. Οι χώροι τους κλειστοί!

Μόνο οι καντίνες που έχουν φυτρώσει η μια δίπλα από την άλλη, ανοικτές να πουλάνε ό,τι μπορεί να φαντασθεί ανθρώπου νους σε απίστευτες τιμές. Και φυσικά ούτε κουβέντα για αποδείξεις…

Στη Μόρια
Εκεί η κατάσταση αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου. Λίγες ώρες πριν, η εικόνα στο κέντρο καταγραφής Σύρων προσφύγων που είχε λειτουργήσει εκείνη τη μέρα, έδειχνε πως τα πάντα ήταν τέλεια.

Μέχρι και οι Αφγανοί και Ιρακινοί μετανάστες είχαν κρυφτεί προκειμένου να σταθούν οι δυο πρωθυπουργοί με φόντο τη μεγάλη τέντα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Χθες το κέντρο στο οποίο είχαν ξεναγηθεί οι δυο πρωθυπουργοί από την υποστράτηγο της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ήταν κλειστό με μια αλυσίδα! Κλειστοί ήταν και όλοι οι άλλοι χώροι του κέντρου τους οποίους είχαν περιηγηθεί οι πρωθυπουργοί.

Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο χώρος με τις πλαστικές καρέκλες στη σκιά των πεύκων προκειμένου να ξεκουραστούν οι υπό καταγραφή εκατοντάδες Σύροι, είχε εκκενωθεί. Μόνο κατάλοιπο από τις προχθεσινές «δόξες», μια στοίβα ψωμιά, υπόλοιπο από τα πρωινά που είχαν ετοιμαστεί για τους πρόσφυγες.

Στο χώρο των μεταναστών, η κατάσταση χαώδης. Χιλιάδες άνθρωποι στον ήλιο, έπιαναν όλο τον ανηφορικό δρόμο, έναν πραγματικό «Γολγοθά» για όλους.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι γιατί όλη αυτή η προχθεσινή παράσταση. Γιατί η απόκρυψη της αλήθειας. Γιατί και η δημοτική αρχή συνέργησε στην δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων που τελικά μόνο σε βάρος της Λέσβου οδηγούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey