Οι προτάσεις των ξενοδόχων για την τουριστική προβολή

03/10/2015 - 01:03

Τις προτάσεις της για την τουριστική προβολή της Λέσβου και την ανάσχεση των αρνητικών επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης γνωστοποίησε χθες το απόγευμα η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Τις προτάσεις της για την τουριστική προβολή της Λέσβου και την ανάσχεση των αρνητικών επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης γνωστοποίησε χθες το απόγευμα η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Τα κύρια σημεία των προτάσεων είναι τα ακόλουθα:
- Εξασφάλιση στο περίπτερο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, stand ~ 5 - 6τ.μ. με δύο ή τρεις παρουσίες, δίχως την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας, με το σχετικό υλικό και τις δράσεις. Η Ένωση Ξενοδόχων θεωρεί ότι η περίοδος προετοιμασίας στην έκθεση είναι πολύ περιορισμένος και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να δοθεί σε αυτήν ιδιαίτερο βάρος. Επίσης, για την έκθεση αυτή κατατέθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων εξειδικευμένη πρόταση του ξενοδόχου Βασίλη Βογιατζή.

- Στα μέσα του Νοεμβρίου 2015 και μετά τη δημοσιοποίηση των Slots, οπότε θα γνωρίζουμε ποιοι, από πού και τι «πετά», δηλ. χώρα, αεροδρόμιο, πτήσεις, αποφασίζουμε την πρόσκληση Fam Trips δημοσιογράφων, tour operators, αεροπορικών εταιρειών κ.λπ., διεκδικώντας παράλληλα απ’ την πολιτεία έκτακτη χρηματοδότηση και τη θέσπιση ελκυστικών κινήτρων, όπως π.χ. συνδιαφήμιση, διευκολύνσεις, ελαφρύνσεις μέχρι κι απαλλαγές π.χ. τελών αεροδρομίων (όπως στην Τουρκία). Παράλληλα, θεωρείται αναγκαία η βελτίωση υποδομών, ανωδομών, υπηρεσιών, τα οποία «υπάρχουν» και λειτουργούν στην όμορη γειτονική μας χώρα, προσελκύοντας ενδεχόμενα και μέρος της πελατείας τους.
- Να αποφασιστεί από τώρα η συμμετοχή στις επόμενες συναντήσεις αεροπορικών εταιρειών με αεροδρόμια και προορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφασισθεί ποιος θα εκπροσωπεί τη Λέσβο στις συναντήσεις αυτές και σημειώνει πως πρέπει να υπάρχει μια φωνή, μια έκφραση, ένας ισχυρός συνομιλητής του προορισμού, προσλαμβάνοντας 1 - 2 άτομα, και συγχρόνως συνεργαζόμενοι με μια εταιρεία στη βάση του Project Management, με έμφαση στην υποστήριξη των decision makers στον τουρισμό και τα σχετικά, με ορίζοντα συνεργασίας τα δύο έως πέντε έτη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey