Βραβείο για τις εθελοντικές οργανώσεις

Συμβολικό - ουσιαστικό ευχαριστώ

29/09/2015 - 16:48

Τη θεσμοθέτηση του βραβείου αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων στη μνήμη του αεροπόρου Δημήτριου Γιανναρέλλη αποφάσισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Τη θεσμοθέτηση του βραβείου αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων στη μνήμη του αεροπόρου Δημήτριου Γιανναρέλλη αποφάσισε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Για πρώτη φορά το βραβείο αυτό απονεμήθηκε προχθές, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στην Αερολέσχη Μυτιλήνης, στο Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Η Άμπελος» και στο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην έδρα της Μεραρχίας στην Παγανή.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων την ώρα του καθήκοντος για τη διάσωση των δασών από τις πυρκαγιές.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην υπόθεση της δασοπροστασίας το πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λέσβου και στη συνέχεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Μαυραντώνης.

Η σημασία του εθελοντισμού
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη σύντομη ομιλία της εξήρε τη σημασία του εθελοντισμού, που -όπως χαρακτηριστικά είπε- συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και πολλές φορές αναπληρώνει κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους.

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνουν τα νησιά μας, εμπράκτως αποδεικνύεται ότι η εθελοντική προσφορά είναι η πολλαπλασιαστική δύναμη που δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστούν προβλήματα που καταρχάς φαίνονται ανυπέρβλητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις και τις κάλεσε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey