Ο δήμαρχος Λέσβου αποτιμά τα όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και επιμένει πως η λύση βρίσκεται στην Τουρκία

«Η Ευρώπη μάς αφήνει στο έλεος των δουλεμπόρων»

26/09/2015 - 00:02

Ο δήμαρχος επαναφέρει το θέμα της άμεσης εμπλοκής της Τουρκίας στις λύσεις ανακούφισης που μπορεί να δώσει στο «προσφυγικό-μεταναστευτικό», κάνοντας καταγραφή από τα δικά της παράλια, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος επαναφέρει το θέμα της άμεσης εμπλοκής της Τουρκίας στις λύσεις ανακούφισης που μπορεί να δώσει στο «προσφυγικό-μεταναστευτικό», κάνοντας καταγραφή από τα δικά της παράλια, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος, που ήταν από τους πρώτους που «έδειξε» ως λύση την αυτονόητη συνεργασία της Τουρκίας στα παράλιά της, έχοντας μάλιστα μετατρέψει την επίσκεψή του στην πρόσφατη τουριστική έκθεση στη Σμύρνη σε «αποστολή ευαισθητοποίησης» καταρχάς της αυτοδιοίκησης των απέναντι παραλίων, σημειώνει ξανά σήμερα πως πρέπει άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθούν κίνητρα στη γείτονα χώρα προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες, αν επιβεβαιώνονται και οι προβλέψεις πως ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να τελειώσει σύντομα.

«Η Ευρώπη μάς αφήνει στο έλεος των διακινητών ανθρώπινων ψυχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως επί της ουσίας γίνονται πολλές συσκέψεις, χωρίς να παίρνονται ωστόσο και αποφάσεις που να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καταγραφή στην Τουρκία η λύση
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό φωνάζω πως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην Τουρκία. Όσο δεν αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη διαχείριση του προβλήματος, αφήνει να το κάνουν αυτό οι δουλέμποροι και οι διακινητές, οι οποίοι στέλνουν ανθρώπους στο θάνατο.

Παίρνουν πολλά χρήματα από τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, πολλοί μάλιστα από τους οποίους πνίγονται και απλώς εμείς παρακολουθούμε και συσκεπτόμαστε. Η λύση είναι σχετικά απλή.

Η καταγραφή θα πρέπει να γίνεται στην Τουρκία και από εκεί να φεύγουν με όποιο τρόπο επιθυμούν οι πρόσφυγες για τις χώρες που θέλουν. Αν οι προβλέψεις για τον πόλεμο της Συρίας είναι πως αυτός θα τελειώσει σύντομα, τότε θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στην Τουρκία ώστε να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν να γυρίσουν στις εστίες τους».

«Οι ακραίες φωνές δε βοηθούν»
Εντωμεταξύ, ο δήμαρχος ζήτησε για μία ακόμη φορά τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων του νησιού για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος «που, ενώ αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, πέφτει δυσανάλογο βάρος στη Λέσβο» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ έσπευσε να σχολιάσει, όπως και χθες στο «Ε», τις «ακραίες φωνές» που δε βοηθούν στη δημιουργία υποδομών υποδοχής προσφύγων κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

«Οι ακραίες φωνές δε βοηθούν και οι λύσεις θα πρέπει να βρεθούν μέσα από λογικές προτάσεις για ένα πρόβλημα που, αν και δεν είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε ιστορικό χρέος να διαχειριστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey