Εμπιστοσύνη στο Λιμενικό δήλωσε ο Δρίτσας

Επιστρέφει στο αυτόνομο Υπουργείο Ναυτιλίας

24/09/2015 - 16:15

Οι αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα κυριάρχησαν κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χθες το μεσημέρι στον Πειραιά.

Οι αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα κυριάρχησαν κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χθες το μεσημέρι στον Πειραιά.

Ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας που επέστρεψε στο υπουργείο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Λιμενικό Σώμα για τη διαχείριση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Σώμα έχει διασώσει τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες.

Επισήμανε δε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι πλήρως διασφαλισμένα και δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα που να αφήνει ανοιχτό αυτό το θέμα. «Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, η εθνική κυριαρχία είναι απολύτως διασφαλισμένη» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του, εξήρε το έργο των λιμενικών και είπε ότι αποχωρεί πλούσιος σε εμπειρίες και γνώσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, ο κ. Ζώης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δε θα πρέπει να ξεχάσει ότι η Ελλάδα δίνει τη μάχη για λογαριασμό όλης της Ευρώπης, ενώ για το έργο του Λιμενικού στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος, είπε ότι το Σώμα και το υπουργείο διαχειρίστηκε μια μεγάλη πρόκληση και υπογράμμισε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί με πιο πολλά και αποτελεσματικά μέσα.

Μένει ο Γ. Μουζάλας
Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής μένει ο λεσβιακής καταγωγής, Γιάννης Μουζάλας που ανέβαλε το χαρτοφυλάκιο ως υπηρεσιακός υπουργός από την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η οποία αν και εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας έμεινε εκτός κυβέρνησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey