Όλα καλά τα βρήκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Δεν υπήρξαν κερδοσκόποι, σου λέω…

17/09/2015 - 14:14

Μεμονωμένα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς στην εμπορική αγορά της Λέσβου, κατά τις προηγούμενες δυο-τρεις εβδομάδες, οπότε η προσέλευση των προσφύγων-μεταναστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, διαπίστωσαν οι υπηρεσίες ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Μεμονωμένα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς στην εμπορική αγορά της Λέσβου, κατά τις προηγούμενες δυο-τρεις εβδομάδες, οπότε η προσέλευση των προσφύγων-μεταναστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, διαπίστωσαν οι υπηρεσίες ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αθρόα έλευση στη χώρα μας προσφύγων-μεταναστών, η γενική γραμματεία σε συνεννόηση με τις τοπικές (περιφερειακές και δημοτικές) αρχές και το ΣΔΟΕ, έστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου τετραμελές κλιμάκιο ελέγχου στο νησί με σκοπό να συντονιστεί με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και την Αστυνομία, και να προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους και εν τέλει να εκτιμήσει τις συνθήκες λειτουργίας της τοπικής αγοράς. Σκοπός ήταν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να διαπιστώσει αν υφίστανται φαινόμενα ακραίας εκμετάλλευσης (υπερβολικά αυξημένες τιμές κ.λπ.) και πόσο εκτεταμένα είναι αυτά.

Πρόστιμα… 12.000 ευρώ!
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο χώρο του υπαίθριου εμπορίου (έλλειψη αδειών, μη έκδοση αποδείξεων) και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ, ενώ συντάχθηκαν και τρεις μηνυτήριες αναφορές.

Όσον αφορά το στεγασμένο εμπόριο, διαπιστώθηκε ότι σε όλα τα πωλούμενα είδη υπήρχαν πινακίδες με τιμές λιανικής πώλησης σε τιμές, που γενικά θεωρούνται «κανονικές», όπως επαναλαμβάνουμε σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γενική άποψη της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είναι ότι η κατάσταση στο νησί βαίνει προς ομαλοποίηση, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, τα όποια προβλήματα και παραβατικές συμπεριφορές ήταν μεμονωμένα και αφορούσαν, κυρίως, το διάστημα των προηγούμενων δυο - τριών εβδομάδων, όταν η προσέλευση των προσφύγων και μεταναστών ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

Και συχαρίκια…
Η γενική γραμματεία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «παρά τις πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες οι πολίτες της Λέσβου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αντιδρούν με ψυχραιμία, κατανόηση και κοινωνική ευθύνη» και εκφράζει την εκτίμησή του ότι ανάλογες συμπεριφορές παρατηρούνται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Σημειώνεται τέλος ότι το διάστημα παραμονής του κλιμακίου στο νησί, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού κυρίως σε καταστήματα εστίασης - αναψυχής, καθώς και σε περίπτερα, μίνι-μάρκετ κ.λπ., τα οποία λόγω θέσης κοντά στο λιμάνι έρχονται σε άμεση επαφή οι πρόσφυγες και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και ειδικότερα στους χώρους διαμονής των προσφύγων και μεταναστών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey