Η Καθολική Εκκλησία για την ανθρωπιστική κρίση

Βοήθεια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες

03/09/2015 - 16:57

Με ένα εκτακτο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής Κρίσης απαντά η Caritas Ελλάς (Caritas = Aγάπη, Φιλανθρωπία), η φιλανθρωπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας, στα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων στα νησιά.

Με ένα εκτακτο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής Κρίσης απαντά η Caritas Ελλάς (Caritas = Aγάπη, Φιλανθρωπία), η φιλανθρωπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας, στα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων στα νησιά.

Το πρόγραμμα αυτό, ύψους σε πρώτη φάση 60.000 ευρώ, ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου, στη Χίο (Μερσινίδι), και στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη (Μόρια), και περιλαμβάνει την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (υπνόσακων, υποστρωμάτων και ειδών υγιεινής) σε πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στα νησιά της Χίου, Μυτιλήνης, και θα διανεμηθούν από τους εθελοντές των Καθολικών ενοριών Χίου και Μυτιλήνης.
Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του δικτύου της Caritas στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η μέχρι τώρα παρουσία της Caritas ήταν ισχνή, και ειδικά σε Χίο και Μυτιλήνη.

Από την Ευρώπη
Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης αυτή την περίοδο είναι στραμμένο στην Ελλάδα, λόγω των ραγδαίων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων.

Ως εκ τούτου, το τελευταίο διάστημα η Caritas Ελλάς δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από άλλες εθνικές Caritas, την Caritas Ευρώπης (Caritas Europa) και τη Διεθνή Caritas (Caritas Internationalis).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτού του έκτακτου προγράμματος, η διάρκεια του οποίου θα είναι έξι μήνες, οφείλεται στην αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη που έδειξε ολόκληρο το δίκτυο και ιδιαίτερα οι εθνικές Caritas της Ισπανίας, Αμερικής, Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου.

 

Κι ένας μεταφορέας…

Την ίδια ώρα που στην ύπαιθρο κάνουν χρυσές δουλειές οι μεταφορείς μεταναστών και προσφύγων, που εισπράττουν έως και 50 ευρώ το άτομο από κάθε ένα φυγάδα που μεταφέρουν, συνελήφθη προχθές στην περιοχή της Θερμής στη Λέσβο, από αστυνομικούς ένας 49χρονος ημεδαπός. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 49χρονος είχε επιβιβάσει, από την περιοχή του Μανταμάδου σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 11 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής. Την οποία θα κατέβαλλαν μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 90 ευρώ και 13 δολαρίων που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey