Εορταστικές εκδηλώσεις με την παρουσία του Εφραίμ του Βατοπαιδίου

01/09/2015 - 15:57

Την 1η Σεπτεμβρίου του 1935 εγκαινιάστηκε ο Ναός του Αγίου Θεράποντος, σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, που δεσπόζει στην πόλη.  Φέτος, με τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από τα εγκαίνια του διοργανώνονται μια σειρά εκδηλώσεις.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 1935 εγκαινιάστηκε ο Ναός του Αγίου Θεράποντος, σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, που δεσπόζει στην πόλη.  Φέτος, με τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από τα εγκαίνια του διοργανώνονται μια σειρά εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού του Αγίου Θεράποντος θα γίνει η υποδοχή της Ιερής Εικόνος της «Παναγίας της Βηματάρισσας» από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Τη Θεομητορική εικόνα θα προσκομίσει στο Ναό μας ο Ηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και θα την υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης. Ενώ στις 7μ.μ. θα ακολουθήσει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7:00 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Μητροπολιτών Μυτιλήνης, Καλλινίκου του κτήτορος του Ναού και Ιακώβου του Α΄ του από Δυρραχίου που τον εγκαινίασε.

Στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ιερή Παράκληση στην Παναγία τη «Βηματάρισσα» και στις 7.30 μ.μ. της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει αναφορά στο ιστορικό των εγκαινίων και σύντομη αναφορά στην αρχιτεκτονική του ναού από τον κ. Πέτρο Κουφόπουλο, καθηγητή του Παν. Πατρών. Με την ευκαιρία θα γίνει και παράδοση της ειδικής μελέτης για τα προβλήματα του τρούλου και της στέγης του ναού με στόχο την ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Τη μελέτη, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ναού, χρηματοδότησε η Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους! Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του ηγούμενου της Μονής Γέροντος Εφραίμ και χαιρετισμό του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου.

Να σημειώσουμε ότι μετά τη δικαστική τροπή που πήρε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδιου είναι ίσως η μόνη φορά που ο ηγούμενος Εφραίμ λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση κάνει δημόσια εμφάνιση, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ηγούμενος Εφραίμ επισκέπτεται τη Λέσβο, με την πρώτη πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με αφορμή τότε την Αγία Ζώνη, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey