Οι σοροί των ανθρώπων που θεωρούνται «αζήτητοι» ψάχνουν κι αυτές λύτρωση...

Άταφες οι σοροί των προσφύγων λόγω γραφειοκρατίας

01/09/2015 - 15:53

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ Δήμου, Αστυνομίας και Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν έχει βρεθεί γραφειοκρατικά η χρυσή τομή προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της ταφής των τριών άτυχων προσφύγων

Γραφειοκρατικό πρόβλημα καθυστερεί την ταφή των τριών άτυχων ανδρών που πνίγηκαν ανοιχτά της Θερμής, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τα λεσβιακά παράλια, όταν η φουσκωτή τους βάρκα ανατράπηκε. Και προκαλεί φυσικά εντυπώσεις και ποικίλα σχόλια, καθώς τα αντανακλαστικά της πολιτείας στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος δοκιμάζονται συνεχώς και σε καινούργια συνεχώς θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ Δήμου, Αστυνομίας και Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν έχει βρεθεί γραφειοκρατικά η χρυσή τομή προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη της ταφής των τριών άτυχων προσφύγων, οι σοροί των οποίων παραμένουν στο νεκροτομείο από την Κυριακή (οι δύο πρώτες) που εντοπίστηκαν στη θάλασσα! Και η ψυχή τους αναμένει και αυτή τη λύτρωση που δε βρήκε η ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι σοροί των ανθρώπων που θεωρούνται «αζήτητοι», εφόσον δε βρεθούν στοιχεία της ταυτότητάς τους, θάβονται στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονος από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 που η φρίκη των πολέμων, ανάγκασε μαζικές μετακινήσεις προσφύγων στη Λέσβο.

Δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του "Ε" της περασμένης Παρασκευής

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey