Σε αντιμνημονιακό πλαίσιο οι θέσεις της «Λαϊκής Ενότητας»

Λαφαζάνης: «Δεν θα κάνουμε κωλοτούμπες»

01/09/2015 - 15:24

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου το απόγευμα του Σαββάτου.

Τόσο εκείνος, όσο και ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Ζερδελής άρχισαν τις τοποθετήσεις τους με αναφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά, που έρχονται με το νέο τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως μόνο με το τέλος των πολιτικών λιτότητας μπορεί να αντιμετωπισθεί η κρίση και να μπουν τα νησιά και συνολικά η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όμως το τρίτο μνημόνιο, όχι μόνο δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά οδηγεί σε ακόμη βαρύτερη φορολογία, την οποία χαρακτήρισε «φορολεηλασία».

Τόνισε πως τα νησιά και η χώρα έχουν ανάγκη ένα πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων προκειμένου να ανακάμψουν. Επίσης απαραίτητη θεωρεί την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία κι αυτό κατά την άποψή του απαιτεί την έξοδο από την Ευρωζώνη και την εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών, στις οποίες έτσι κι αλλιώς το δημόσιο είναι μεγαλομέτοχος, αν όχι ο κύριος μέτοχος.

Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση
Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε έγκλημα (οικονομικό, εθνικό και κοινωνικό) την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Μεταξύ άλλων και γιατί θεωρεί ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την άλωση του ελληνικού τουρισμού από ξένα συμφέροντα. Κατά την άποψη του κ. Λαφαζάνη τα περιφερειακά αεροδρόμια μπορούν να γίνουν πόλοι τοπικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Επικρίνοντας συνολικά το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων τόνισε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Η υγεία είναι από τους τομείς που δέχθηκαν καίρια πλήγματα την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων και το ίδιο θα γίνει και το επόμενο διάστημα, κατά την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, εξήγησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας.

Τόνισε πως ο λαός χρειάζεται ένα καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας που θα καλύπτει όλους ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Επίσης ανέφερε πως κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαπίστωσε πως υπάρχουν δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις, όπως χαρακτήρισε τις συμβάσεις έργου και τα «μπλοκάκια» με τα οποία απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι.

Απάνθρωποι οι καταυλισμοί
Απάνθρωπους χαρακτήρισε ο κ. Λαφαζάνης και τους καταυλισμούς, στους οποίους ζουν οι πρόσφυγες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αφού νωρίτερα είχε επισκεφθεί το λιμάνι της Μυτιλήνης και τον Καρά Τεπέ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού. Επίσης κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για τους πολέμους που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή που έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία των προσφυγικών ρευμάτων από τη Συρία και τις άλλες χώρες. Κι υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να γίνει ρήξη με αυτές τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ερώτημα γιατί να πιστέψει ο λαός ότι η Λαϊκή Ενότητα θα υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε και δεν υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε πως οι βουλευτές του κόμματός του ήταν συνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελαν να εφαρμόσουν μνημόνιο μπορούσαν να είχαν παραμείνει βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε πως εγγύηση είναι η πολιτική πορεία του ίδιου και των άλλων στελεχών του κόμματός του, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε κωλοτούμπες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey