Η πρόσφατη επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στη Μυτιλήνη, όχι μόνο δε συσπείρωσε, αλλά προκάλεσε ψυχρότητα μέχρι και με τον Γαληνό!

«Άνω-κάτω» οι ΑΝΕΛ (και) στη Λέσβο

28/08/2015 - 23:25

Μπορεί η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μυτιλήνη, να αποσκοπούσε και στην προσπάθεια ανασύνταξης του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της νέας εκλογικής μάχης που θα γίνει στις 20 Σεπτέμβρη, ωστόσο ο απόηχος της επίσκεψής του, αλλά κυρίως της συνάντησής του με τα τοπικά στελέχη του κόμματος του, μόνο ευοίωνα μηνύματα δε φαίνεται να αφήνει.

Μπορεί η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μυτιλήνη, να αποσκοπούσε και στην προσπάθεια ανασύνταξης του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της νέας εκλογικής μάχης που θα γίνει στις 20 Σεπτέμβρη, ωστόσο ο απόηχος της επίσκεψής του, αλλά κυρίως της συνάντησής του με τα τοπικά στελέχη του κόμματος του, μόνο ευοίωνα μηνύματα δε φαίνεται να αφήνει.

Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τα στελέχη της νομαρχιακής της Λέσβου επιβεβαίωσε στον… ίδιο αλλά και προς τα έξω, πως το κόμμα δε διανύει τις καλές ημέρες του και πως στην πραγματικότητα βιώνει μια δύσκολη κατάσταση.

Κι αν σε κεντρικό επίπεδο, οι δυσκολίες των ΑΝΕΛ έγκεινται κυρίως στη… μνημονιακή στροφή τους, συμπαρασυρόμενοι από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο το μεταναστευτικό που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της αμιγώς «ΑΝΕΛ» δημοτικής αρχής, φαίνεται πως δίνει μία ακόμη διάσταση στην πολιτική διαφωνία που εκφράστηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου στη Μυτιλήνη…

Η παρουσία του Πάνου Καμμένου στη Μυτιλήνη ως Υπουργού Άμυνας, είχε να κάνει φυσικά με το μεταναστευτικό, που χτυπάει «κόκκινο» στη Λέσβο.

Ωστόσο είχε να κάνει και με την προετοιμασία και τις συζητήσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα των ΑΝΕΛ, εν όψει και εκλογών.

Ο Πάνος Καμμένος στο περιθώριο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη του κόμματος και πολύ σύντομα διαπίστωσε πως δεν έχει να κάνει πια με την εξαιρετικά συμπαγή και συγκυριακά παντοδύναμη ομάδα της Λέσβου, που έχει εκλεγεί και στη δημοτική αρχή.



Το «άδειασμα» σε Γαληνό
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος, που γνώριζε εκ προοιμίου για τις τάσεις διαφοροποίησης αρκετών υψηλόβαθμων τοπικών στελεχών από το κόμμα του, όχι μόνο δεν κατάφερε να επαναφέρει ισορροπίες, αλλά φημολογείται ότι έχασε και τον πιο σημαντικό και ένθερμο υποστηρικτή του.

Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος φέρεται να... ψυχράνθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη διάρκεια της συνάντησής τους, όταν η κουβέντα πήγε στο… μεταναστευτικό.

Διότι εκεί ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως επαναδιατύπωσε τη διαφωνία του στη λογική της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας στα νησιά όπως η Λέσβος, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τη στάση και την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με τη σύσταση του καταυλισμού του Καρά Τεπέ, αλλά και τη μεγάλη μάχη που έδωσε ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στη διαχείριση της πρωτοφανούς μεταναστευτικής εισροής στο νησί.

Τούτο μάλιστα τη στιγμή που ο δήμαρχος σήκωσε ένα τεράστιο βάρος -που δεν του αναλογούσε ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης- και χωρίς μάλιστα να διαμαρτυρηθεί στην πράξη για τη δεδομένη απουσία της Κυβέρνησης, μηδέ των κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ εξαιρουμένων, για πολύ καιρό από τα νησιά!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα;
Το γεγονός πως ο δήμαρχος ενοχλήθηκε από αυτή τη… συζήτηση, δεν μπορεί βέβαια αυτή τη στιγμή να σημαίνει και απαραίτητα διαφοροποίηση του Σπύρου Γαληνού εν όψει εκλογών. Το αν προέκυψε ψυχρότητα μη αναστρέψιμη, είναι κάτι που θα φανεί σύντομα. Ωστόσο αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο, που δείχνει ξεκάθαρα πως οι ΑΝΕΛ είναι… «άνω-κάτω», με χαρακτηριστικό καθρέπτη αυτού, την κατάσταση στη νομαρχιακή του κόμματος στη Λέσβο.

Καθώς ίδιες πληροφορίες φέρουν το συντονιστή των ΑΝΕΛ στη Λέσβο Γιώργο Ψάνη να διαφωνεί πλέον κάθετα με τη μνημονιακή στροφή του Πάνου Καμμένου και να δίνει τροφή ακόμη και σε σενάρια... αποχώρησης. Του Γιώργου Ψάνη η διαφοροποίηση όμως, φαίνεται πως είναι η τελευταία που καταγράφεται.

Καθώς ήδη έχει εκφραστεί η πρόθεση του Γιώργου Κατζανού -του πρώτου «σταυροφόρου» των ΑΝΕΛ στη Λέσβο στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου- να μη συμμετάσχει ξανά στο ψηφοδέλτιο, ενώ ειλημμένη είναι και η πρόθεση της Ταξιαρχούλας Πνακά να βρεθεί εκτός ΑΝΕΛ και φυσικά εκτός ψηφοδελτίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως εκπέμπει και ένα ακόμα δυναμικό στέλεχος του κόμματος του Πάνου Καμμένου στη Λέσβο, ο Ιγνάτης Καραθεοδώρου, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλλονής, ο οποίος και εκείνος κρατά προς το παρόν αποστάσεις από την πρόσφατη πολιτική στροφή των ΑΝΕΛ.

Αντίθετα πιστός στον Πάνο Καμένο και στην προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης των ΑΝΕΛ φαίνεται πως μένει ο Μανώλης Αρμενάκας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey