Γιατί αποχώρησαν

26/08/2015 - 16:18

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιστολές παραίτησης που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Νίκος Χρυσάφης και Φωτεινή Παπανδρέου καθώς δείχνουν το πρίσμα μέσα από το οποίο προσεγγίζουν τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη χώρα ευρύτερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιστολές παραίτησης που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Νίκος Χρυσάφης και Φωτεινή Παπανδρέου καθώς δείχνουν το πρίσμα μέσα από το οποίο προσεγγίζουν τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη χώρα ευρύτερα.

Ειδικότερα ο κ. Χρυσάφης στην επιστολή του κάνει λόγο για βίαιη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από το 2012, επισφραγίστηκε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου στη Βουλή και την υιοθέτηση από πλευράς της ηγεσίας, πολιτικών και συμπεριφορών ξένων προς το κεκτημένο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Είναι αυταπάτη η ύπαρξη δυνατότητας φιλολαϊκής διαχείρισής μιας συμφωνίας διάρκειας 32 χρόνων και αυτό εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται με τους 4 πυλώνες του 3ου νεοφιλελεύθερου μνημονίου, που συνθλίβει ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα προηγούμενα δυο».

Ο κ. Χρυσάφης δηλώνει παρών στους κοινωνικούς αγώνες του επόμενου διαστήματος και τονίζει μεταξύ άλλων: «Στη συγκυρία το ζητούμενο είναι η ανατροπή του 3ου μνημονίου και γι’ αυτό απαιτείται άμεσα η δημιουργία κοινωνικού, ταξικού και ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου, με μια ολοκληρωμένη, εναλλακτική πολιτική πρόταση στο νεοφιλελευθερισμό και στο αξιακό του σύστημα, που είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχο στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της η Φωτεινή Παπανδρέου αναφέρει: «Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραφράζοντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη και αγνοώντας το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ψήφισε και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο».

Στη συνέχεια αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή προς νεοφιλελεύθερο «ρεαλισμό» και κλείνει το μάτι στα μεγάλα συμφέροντα.

Σε άλλο σημείο η κ. Παπανδρέου αναφέρει πως: «Ήδη ο πρωθυπουργός με το διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες και οι στενοί του συνεργάτες έθεσαν το πολιτικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού. Η πιστή εφαρμογή ενός μνημονίου που είναι καταδικασμένο να αποτύχει και που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη λήψη ολοένα περισσότερων μέτρων κατά το πρότυπο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey