Ο Δ. Μάντζαρης για την παραίτησή του από συντονιστής

Με σαφείς αιχμές και έκδηλη απογοήτευση

26/08/2015 - 16:01

Σε γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάντζαρης αναφέρει: «Ο βασικός λόγος της παραίτησής μου σχετίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάντζαρης αναφέρει: «Ο βασικός λόγος της παραίτησής μου σχετίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έγκαιρα κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επισημάνει πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε  πάση θυσία να αποτραπεί, δίνοντας χώρο και χρόνο, μια ανάσα στο διάλογο, ώστε να πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να υπάρξει προσφυγή στο λαό, μέσω εκλογών.

Επιλέχθηκε η άμεση προσφυγή σε εκλογές και η επιτάχυνση και επικύρωση της διάσπασης.
Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών που υπάρχουν σε πολλές πλευρές.
Δυστυχώς η αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ πέρα απ’ τα πολιτικά χαρακτηριστικά, παίρνει και προσωπικές διαστάσεις.

Δεν θέλω να βρεθώ απέναντι -και σε προσωπικό επίπεδο- σε συντρόφους που μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινή διαδρομή, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αυτούς τους εννιά μήνες που βρέθηκα συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο με μάχες, νίκες, αλλά και πικρές ήττες.

Νοιώθω προσωπικά πως δυσκολευόμαστε πολύ ως συλλογικό υποκείμενο να ανταποκριθούμε στο μεγάλο πόθο του λαού μας για αλλαγή και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η επιχειρούμενη από κάποιους μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αν τελικά επιτευχθεί, θα αποτελεί συλλογική μας αποτυχία, αλλά και μια καταστροφή για την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας και η κάθε μία από όλους εμάς, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να πάρει σε συλλογικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, μία πολιτική απόφαση.

Η παραίτησή μου είναι και κατά μια έννοια μια ανάληψη αυτής της ευθύνης, στο βαθμό που με αφορά. Δεν δραπετεύω.

Παραμένω στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι από θέση πρώτης ευθύνης με την ελπίδα μετά τη μάχη των εκλογών και παραμένοντας η κυβέρνηση της Αριστεράς, να δρομολογηθούν θετικές για το λαό εξελίξεις, ξεπερνώντας τις ανεπάρκειες, τον ερασιτεχνισμό και την επιχειρούμενη μνημονιακή μετάλλαξη στο ΣΥΡΙΖΑ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey