Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με επιστολή του προς πάσα κατεύθυνση για το «υπό κατάληψη λιμάνι της Μυτιλήνης»

«Έκρηξη» Ζαμτράκη

01/08/2015 - 00:23

Είδε κι απόειδε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σωτήρης Ζαμτράκης κι αυτά που μήνες τώρα έλεγε υπηρεσιακά για το μεταναστευτικό, βγήκε να τα φωνάξει. Το λιμάνι πρέπει να ξαναγίνει λιμάνι. Οι ζημιές πρέπει να σταματήσουν κι όσες έγιναν να αποκατασταθούν. Οι χώροι κολύμβησης να επιστρέψουν στους πολίτες.

Είδε κι απόειδε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σωτήρης Ζαμτράκης κι αυτά που μήνες τώρα έλεγε υπηρεσιακά για το μεταναστευτικό, βγήκε να τα φωνάξει. Το λιμάνι πρέπει να ξαναγίνει λιμάνι. Οι ζημιές πρέπει να σταματήσουν κι όσες έγιναν να αποκατασταθούν. Οι χώροι κολύμβησης να επιστρέψουν στους πολίτες.

Η κατάληψη πρέπει να σταματήσει… Ποιος τον ακούει; Αυτό είναι το ερώτημα. Διότι όπως μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου τρέχει να διορθώσει τα αδιόρθωτα, αλλά σπάνια καλείται έστω για να συναποφασίσει τα όσα αφορούν τις υπηρεσίες του.

Με επιστολή του ο Σωτήρης Ζαμτράκης στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη, η οποία κοινοποιείται στους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο Δήμο Λέσβου, στις Λιμενικές, Αστυνομικές και Τελωνειακές αρχές αλλά και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σπάει τη σιωπή του.

Φωνάζει…
Και φωνάζει «ίσαμε εδώ» ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου για τα όσα συμβαίνουν στο λιμάνι και καλείται να διαχειρισθεί, αν και όπως χαρακτηριστικά γράφει, παρακολουθεί «από τον Λεσβιακό Τύπο και άλλα μέσα ενημέρωσης τις συνεχείς συσκέψεις με πρωτοβουλίες σας καθώς και το ενδιαφέρον σας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Πλην όμως σημειώνει «το Λιμενικό Ταμείο, υπεύθυνο και διαχειριστής του Λιμανιού και της Προκυμαίας δεν καλείται σε τέτοιου είδους συσκέψεις προφανώς γιατί κατά την άποψη των αρμοδίων δεν έχει λόγο».

Και αφού ο κ. Ζαμτράκης ξεκαθαρίζει ότι «όπως ασφαλώς είναι γνωστό, η Προκυμαία, ο περίφρακτος χώρος του λιμανιού (τελωνειακός χώρος), το επιβατικό λιμάνι και οι χώροι στην πλαζ στο Άγαλμα της Ελευθερίας είναι στην ουσία υπό κατάληψη και δέχονται το σύνολο των μεταναστών της πόλης» φωνάζει: «Η εικόνα είναι τριτοκοσμική. Οι ζημιές απερίγραπτες. Η λειτουργία του λιμανιού έχει διαταραχθεί πλήρως.

Οι ντόπιοι κολυμβητές έχουν εκδιωχθεί από τον χώρο κολύμβησης. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί. Το σκέπαστρο για την αναμονή των ταξιδιωτών έχει καταληφθεί και καταστραφεί. Στα σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλούνται συνεχώς ζημιές. Η κατανάλωση νερού έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του Λιμενικού Ταμείου. Όλα αυτά δε, γιατί έντεχνα το πρόβλημα έχει μετατεθεί στο Λιμάνι με την ανοχή και την επιμονή της Πολιτείας».

Επίθεση κατά πάντων
Ο Σωτήρης Ζαμτράκης επιτίθεται κατά της Λιμενικής αρχής γιατί όπως λέει «Το Λιμεναρχείο αντί να προστατεύσει τον χώρο του Λιμανιού, ως οφείλει, εγκατέστησε το κέντρο καταγραφής ουσιαστικά στον χώρο του λιμανιού που είναι η κύρια αιτία της συγκέντρωσης στο χώρο των μεταναστών και των αποτελεσμάτων που παραπάνω κατέγραψα».

Και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου καταλήγει υποβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία και ζητά άμεσα να υλοποιηθούν:

«Ζητούμε:
α) να εκτιμηθεί η προσπάθεια και η μέχρι τώρα προσφορά του Λιμενικού Ταμείου,
β) να απομακρυνθεί άμεσα το κέντρο καταγραφής μεταναστών.
γ) να προστατευτεί ο χώρος του λιμανιού και να απομακρυνθούν σκηνές και μετανάστες,
δ) να αποκατασταθούν οι προκληθείσες καταστροφές,
ε) να αποδοθεί το λιμάνι στους χρήστες του.
στ) να αποδοθεί ο χώρος κολύμβησης στους δικαιούχους Μυτιληνιούς πολίτες».

Από το σύνολο των φορέων στους οποίους απευθύνθηκε η καταγγελία δεν υπήρξε χθες η παραμικρή αντίδραση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey