Η Φωτεινή Δάρρα μιλά στο «Ε» ενόψει των δύο συναυλιών της σε Μόλυβο και «Οινοφόρο»

«Η Λέσβος μαγνητίζει και είναι πηγή έμπνευσης…» [VID]

31/07/2015 - 23:37

Η διαχρονική μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και η σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων μεγάλων δημιουργών, έρχεται μαζί του στη Λέσβο για δύο μοναδικές συναυλίες την Κυριακή στο Κάστρο του Μολύβου και την Τρίτη στον «Οινοφόρο».

Η διαχρονική μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και η σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων μεγάλων δημιουργών, έρχεται μαζί του στη Λέσβο για δύο μοναδικές συναυλίες την Κυριακή στο Κάστρο του Μολύβου και την Τρίτη στον «Οινοφόρο».

Το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι θα μοιραστεί τη σκηνή και τα τραγούδια του, αλλά και κομμάτια από την παγκόσμια μουσική σκηνή με τη δική του ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά.

Η Φωτεινή Δάρρα, μιλάει στο «Ε» και δε μένει μόνο στα των συναυλιών. Μιλάει για τα συναισθήματα που της δημιουργεί η Λέσβος, που την γνωρίζει καλά, παρά το ότι θα τραγουδήσει για πρώτη φορά σε αυτήν. Για τα τοπία της που μαγνητίζουν, τον «μυστηριακό» Μόλυβο και τους αγαπημένους φίλους της στο νησί…

Είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσετε στη Λέσβο. Τι συναισθήματα σας δημιουργούνται ερχόμενη σε έναν τόπο που πάντως τον έχετε τραγουδήσει έμμεσα ή άμεσα, ερμηνεύοντας και μελοποιημένους στίχους του Ελύτη…

«Έρχομαι σε έναν τόπο που έχει βγάλει μεγάλους ποιητές, ζωγράφους και ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων. Είναι ένας τόπος η Λέσβος που σε μαγνητίζει και το διαπίστωσα αμέσως όταν ήρθα στο πρόσφατο παρελθόν, όχι όμως για να τραγουδήσω. Όταν αντικρίζεις τον κόλπο της Γέρας, πραγματικά καταλαβαίνεις γιατί αυτός ο τόπος είναι πηγή έμπνευσης για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Μια βαρκάδα σε αυτόν σε κάνει να το καταλάβεις απόλυτα, όπως το κατάλαβα κι εγώ. Από την άλλη είναι και εκείνο το μυστηριακό τοπίο του Μολύβου που σαγηνεύει. Η εικόνα του λίγο πριν το μπάσιμο στον Μόλυβο, έχει κάτι από τα Κύθηρα, έχει κάτι μοναδικό που σε παραπέμπει απευθείας στην Αρχαία Ελλάδα…».

Η περιοδεία σας έχει σταθμούς νησιά. Πώς έγινε μεταξύ αυτών και η επιλογή της Λέσβου;
«Είχαμε και πέρυσι προτάσεις για να έρθουμε, αλλά για κάποιους λόγους η συνεργασία τότε δεν προχώρησε. Φέτος ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή μας σε αυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ Κιθάρας που θα γίνει την Κυριακή στο Κάστρου του Μόλυβο, αλλά και η πρόσκληση του «Οινοφόρου» που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Δεν ερχόμαστε όμως σε απάτητα μονοπάτια και σε άγνωστα νερά. Έχουμε φίλους εδώ, που μας έχουν μάθει τη Λέσβο, έναν τόπο όπου η φιλοξενία και η ζεστασιά για εμάς είναι δεδομένη. Ξέρουμε ποιους θα συναντήσουμε, τους αγαπάμε και μας αγαπάνε και εμένα και το Δημήτρη και είναι μεγάλη η χαρά που θα βρεθούμε και μουσικά όλοι μαζί».

Τι να περιμένει το κοινό σας στη Λέσβο στις δύο συναυλίες σας;
«Είναι δύο διαφορετικά προγράμματα αυτό του Μολύβου και εκείνο του «Οινοφόρου». Στο Κάστρο του Μολύβου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα φεστιβάλ κιθαριστών και θα συμπράξουμε μαζί και με την Κορίνα Βουγιούκα σε μία συναυλία πιο μυστηριακή, όπως ακριβώς είναι ο Μόλυβος.

Μάλιστα στο πρόγραμμα αυτό και ο Δημήτρης θα παίξει κιθάρα, καθώς είναι γνωστό πως ξεκίνησε ως κιθαριστής πρώτα.

Το πρόγραμμα στον «Οινοφόρο» θα έχει πιάνο και φωνή. Θα έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα, πιο επικοινωνιακό με το κοινό, πιο διασκεδαστικό. Ο ιδιαίτερος χώρος άλλωστε του «Οινοφόρου» μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε στο πρόγραμμα και το κοινό…»

Η Φωτεινή Δάρρα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου στον "Οινοφόρο"

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey