Η Χριστιάνα Καλογήρου με ατζέντα Βορείου Αιγαίου στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, αποσπώντας και μία δέσμευση

Δακοκτονία, μεταφορά μαθητών και… Κ.Α.Π.

31/07/2015 - 23:11

Εκτός από τον υπουργό Οικονομίας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συνάντησε χθες στα πλαίσια της επίσκεψης της ΕΝΠΕ και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Εκτός από τον υπουργό Οικονομίας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συνάντησε χθες στα πλαίσια της επίσκεψης της ΕΝΠΕ και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος θέματα του προϋπολογισμού και λειτουργίας των περιφερειών, ενώ η ΕΝΠΕ κατέθεσε στον Υπουργό αναλυτική μελέτη-πρόταση σχετικά με την «κατάργηση» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε αυτό να αποτελέσει ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία.

Η κ. Καλογήρου ειδικότερα για το Βόρειο Αιγαίο ζήτησε αύξηση του προβλεπόμενου ποσού για τη δακοκτονία και έγκαιρη εκταμίευσή του, ενώ έθεσε και το θέμα της ενίσχυσης της περιφέρειάς μας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για τη μεταφορά των μαθητών.

Ωστόσο στο πλαίσιο της συνάντησης, η Περιφερειάρχης ζήτησε και την ενίσχυση των Περιφερειών με Κ.Α.Π. επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η «ατζέντα Βορείου Αιγαίου»
Στα ειδικά θέματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η κ. Καλογήρου ανέδειξε τις αυξημένες ανάγκες για τη μεταφορά των μαθητών, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για την εξέταση του τρόπου υλοποίησης του αιτήματος για τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στην ειδική ατζέντα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μπήκε από την κ. Καλογήρου και η δακοκτονία. Με την ίδια να τονίζει ότι ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού, το σχετικό ποσό πρέπει να αυξηθεί και να γίνει έγκαιρα η εκταμίευσή του.

Η Περιφερειάρχης μάλιστα αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της δακοκτονίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί ούτε ένας καρπός από τη φετινή ελαιοπαραγωγή.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη της ομαλής χρηματοδοτικής ροής για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νεφροπαθείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey