Φορείς της Θεσσαλονίκης θέλουν

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου

28/07/2015 - 16:06

Το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου συζήτησαν οι δύο ομάδες εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου συζήτησαν οι δύο ομάδες εργασίας του Συμβουλίου Φορέων Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή της διοίκησης και στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στην ουσία, στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι επαγγελματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση δεν είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, ωστόσο δείχνει τη βούληση των φορέων της πόλης να βρεθεί τρόπος ώστε να συνδεθεί η Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κάτι που διακόπηκε πριν από ένα χρόνο και με τα νησιά των Σποράδων.

Παράλληλα συζητήθηκε και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τη Σμύρνη. Θέμα, που επίσης συζητείται εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, παρά την εκφρασμένη βούληση των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης. Παράλληλα η διοίκηση του οργανισμού θα έρθει σε επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για το ίδιο θέμα.

Η σύνδεση με Σμύρνη
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Παντής, ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τα νησιά. Επισήμανε επίσης πως στις προτεραιότητες του ΟΛΘ είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

Παράλληλα, ο κ. Παντής, ανέφερε ότι η ΟΛΘ ΑΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης άδειας υδατοδρομίου τεσσάρων θέσεων υδροπλάνων, με σκοπό να μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση της θερινής περιόδου του 2016.

Ο κ. Παντής τόνισε επίσης πως στόχος της διοίκησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με τους φορείς - χρήστες, προκειμένου να αυξάνεται η αξία του λιμανιού και κάλεσε τους παρευρισκομένους να καταθέσουν λεπτομερείς προτάσεις για όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν φορείς της Θεσσαλονίκης όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού.

Το αίτημα της επανασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί αρκετές φορές από τους τοπικούς φορείς όπως είναι το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτιλιακών πρακτόρων, η Ένωση ξενοδόχων Λέσβου και άλλοι.

Με πιο επίσημο τρόπο έχει τεθεί από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τον προηγούμενο μήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey