Τρεις παρεμβάσεις απομένουν από την τρέχουσα ασφαλτόστρωση, ενώ δημοσιεύτηκε η δημοπρασία για τη νέα

Πάντως άσφαλτο… θα έχουμε!

23/07/2015 - 17:13

Είναι δεδομένο πως η τραπεζική αργία έχει βραχυκυκλώσει τη λειτουργία του δήμου και έχει θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση μιας σειράς σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Είναι δεδομένο πως η τραπεζική αργία έχει βραχυκυκλώσει τη λειτουργία του δήμου και έχει θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση μιας σειράς σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Την ίδια ώρα όμως η δημοτική αρχή δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω στην προσπάθεια υλοποίησης των εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων που προανήγγειλε για την πόλη, αλλά και σε άλλες δημοτικές ενότητες του νησιού, βγάζοντας στον αέρα την περασμένη Πέμπτη τη δημοπρασία για το έργο «Αποκατάσταση βατότητας με ασφαλτικό» προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ. Βέβαια ερωτηματικό αποτελεί το κατά πόσο θα ανταποκριθούν στο παρόν κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας οι εργοληπτικές επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα, αν και εκτίμηση της δημοτικής αρχής, είναι πως οι νέες αυτές ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Στον αντίποδα με διαδοχικές ερωτήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και κυρίως ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών», Νίκος Κουρτζής, ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της… παλαιάς ασφαλτόστρωσης για την οποία πριν από λίγους μήνες, είχε γίνει ένας μικρός χαμός στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Χρωστούμενες παρεμβάσεις
Κι αυτό γιατί, ως γνωστόν, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, ολοκληρώθηκαν χωρίς ωστόσο να έχει καλυφθεί το σύνολο των τμημάτων που επρόκειτο να γίνουν παρεμβάσεις.

Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε» που επικοινώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, και μόλις επανέλθει μία «κανονικότητα» γενικότερα στην καθημερινότητά μας, να γίνουν οι υπολειπόμενες εργασίες στο δρόμο της διασταύρωσης του δρόμου του Νοσοκομείου με τον Χάλικα που είναι σε αθλία κατάσταση, στο «Μπας-Φανάρ», αλλά και στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο». Βέβαια απ’ ό,τι απεδείχθη στην πράξη τα υπόλοιπα του έργου που έμειναν «προίκα» από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την ασφαλτόστρωση της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης, ήταν πράγματι μικρά και φυσικά όχι ικανά να αποκαταστήσουν σημαντικά προβλήματα βατότητας.

4 Αυγούστου ο διαγωνισμός
Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την επιδίωξη της σημερινής δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή -μέσω της τροποποίησης του Τεχνικού προγράμματος- να προχωρήσει σε ακόμη πιο γενναίες ασφαλτοστρώσεις που θα κάνουν τη διαφορά και θα διασυνδεθούν με τις ήδη εκτελεσμένες.

Έτσι την περασμένη Πέμπτη βγήκε στον αέρα η ανοιχτή δημοπρασία για τις νέες ασφαλτοστρώσεις και ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει στις 4 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη. Στη δημοτική αρχή αν και έχουν πλήρη γνώση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, ευελπιστούν πως θα υπάρξουν κανονικά προσφορές, με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου, μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως και αυτό το έργο, όπως και το αντίστοιχο που εκτελείται ακόμη, θα γίνει σε δύο φάσεις. Με την τελική ολοκλήρωσή του την ερχόμενη άνοιξη.

Οι νέες ασφαλτοστρώσεις
Υπενθυμίζεται ότι η νέα ασφαλτόστρωση έρχεται για παρεμβάσεις 20.000 τ.μ. σε δρόμους της πόλης της Μυτιλήνης και για παρεμβάσεις 25.000 τ.μ. στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει παρέμβαση για να αποκατασταθούν τα προβλήματα βατότητας στις οδούς 8ης Νοεμβρίου, Μικράς Ασίας, Ναυμαχίας Έλλης (από εργοστάσιο Καλαμάρη έως Βόρεια Παράκαμψη), Σκρα και Τζέημς Αριστάρχου, Χρυσομαλλούσσας, Οικονόμου Τάξη, Παρασκευαϊδη, Ασκληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ακόμα θα γίνουν παρεμβάσεις στην Καβέτσου, στην Ε. Βοστάνη, στη Βουρνάζων στην Αλυσίδα, στη Ζωοδόχου Πηγής, στη Γ. Βοστάνη, Μυριβήλη και στην Παπανικολή…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey