STOP στην ανεξέλεγκτη είσοδο

23/07/2015 - 15:31

Φανερά μειωμένος από χθες ο αριθμός μεταναστών που ζει στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς με δεδομένο ότι ο κυρίως δημοτικός χώρος, το κάποτε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει μετατραπεί σε μια ανοικτή κακοφορμισμένη πηγή ρύπανσης, επιλέγουν να κοιμούνται, στήνοντας σκηνές, στα γύρω γειτονικά καταπατημένα οικόπεδα, όπως αυτά των πάλαι ποτέ επιχειρήσεων ΚΙΦΑ, Χαϊτόγλου, «Ηχώ» και αλλού.

Φανερά μειωμένος από χθες ο αριθμός μεταναστών που ζει στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς με δεδομένο ότι ο κυρίως δημοτικός χώρος, το κάποτε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει μετατραπεί σε μια ανοικτή κακοφορμισμένη πηγή ρύπανσης, επιλέγουν να κοιμούνται, στήνοντας σκηνές, στα γύρω γειτονικά καταπατημένα οικόπεδα, όπως αυτά των πάλαι ποτέ επιχειρήσεων ΚΙΦΑ, Χαϊτόγλου, «Ηχώ» και αλλού.

Εκεί και περιμένουν τη μεταφορά τους στη Μόρια απ’ όπου και απελευθερώνονται με κατεύθυνση την Αθήνα.

Η μείωση όμως του αριθμού των διαμενόντων στον Καρά Τεπέ δεν έχει να κάνει με την αύξηση της διεκπεραίωσης έκδοσης των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της Μόριας. Πληροφορίες αλλά και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των αφίξεων. Πλέον ο αριθμός των καθημερινών αφίξεων κινείται γύρω στους 300, γεγονός που οδηγεί σε εκκένωση του Καρά Τεπέ.

Πού οφείλεται όμως η μείωση των αφίξεων; Πληροφορίες έλεγαν χθες ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και δεδομένου της διαπίστωσης του αδιεξόδου της ροής μεταναστών και προσφύγων ιδιαίτερα προς τη Λέσβο, άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισής τους αποτρέποντας την είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα σκαφών.

Ανάλογη ενεργοποίηση διαπιστώνεται και από μεριάς τουρκικής ακτοφυλακής, σκάφη της οποίας και σταματούν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα σκάφη με μετανάστες και τα οδηγούν πίσω στις τουρκικές ακτές. Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό είναι αποτέλεσμα και πίεσης προς την τουρκική πλευρά από μεριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Πεδίο του Άρεως
Παρά τη μείωση όμως του αριθμού των αφίξεων στη Λέσβο, στην Αθήνα ο αριθμός ιδιαίτερα αυτός των μεταναστών στο πεδίο του Άρεως αυξάνεται αλματωδώς.
Κι αυτό γιατί από μεριάς των Σκοπίων έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στη βαλκανική αυτή γειτονική χώρα.

Το γεγονός διακόπτει τη συνήθη διαδρομή, με την οποία οι μετανάστες πάνε στην Ευρώπη και είναι με τρένο Θεσσαλονίκη και μετά στα Σκόπια, μετά στη Σερβία, στην Ουγγαρία και από εκεί στη βόρεια Ευρώπη. Ήδη μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι η Ουγγαρία φτιάχνει τείχος, οπότε και εγκλωβίζονται στην Αθήνα.
Εκεί φτάνουν μετά από οδηγίες των συμπατριωτών τους που ήδη έχουν φτάσει στην Αθήνα. Οι περισσότεροι, φτάνοντας από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν πρόχειρο κατάλυμα στο Πεδίο του Άρεως.

 

Εδώ ας σημειωθεί ότι η παρουσία εκατοντάδων μεταναστών στο Πεδίο του Άρεως προκάλεσε ήδη αντιδράσεις. Κάτοικοι του 6ου Διαμερίσματος (πλατεία Βικτωρίας) εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες.

Με ανοικτή επιστολή τους προς την αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνουν λόγο για μετανάστες που εισέρχονται παράνομα και καταλαμβάνουν πάρκα και πλατείες, και «επαγγελματίες αλληλέγγυους».

 

Φωτιά στον Καρά Τεπέ
Οι χειρότεροι φόβοι θα γίνονταν χθες πραγματικότητα αν ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ δεν ήταν τόσο κοντά στην Πυροσβεστική υπηρεσία. Η πλαγιά του οικοπέδου του καταυλισμού που εφάπτεται με το οικόπεδο της πρώην επιχείρησης Χαϊτόγλου λαμπάδιασε για άγνωστους λόγους προχθές νωρίς το απόγευμα.

Πολλοί μιλάνε για φωτιά που προκλήθηκε από το άναμμα φωτιάς για μαγείρεμα που πήρε και κινδύνεψε να πάρει διαστάσεις λόγω του όγκου των εύφλεκτων σκουπιδιών στην περιοχή.

Τελικά η φωτιά σβήστηκε από παρέμβαση πυροσβεστών που με ειδικό όχημα έσπευσαν στην εστία της φωτιάς και την έσβησαν.

 

Και μια ακόμα εξέγερση
Η επέμβαση των ανδρών της ομάδας των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή ξανάνοιξε το δρόμο που για μια ακόμα φορά προχθές το βράδυ έκλεισαν μετανάστες που διεκδικούσαν την άμεση μεταφορά τους στη Μόρια και στη συνέχεια την απελευθέρωσή τους.
Περίπου 200 μετανάστες με γυναίκες και παιδιά έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο δημιουργώντας μεγάλες ουρές αυτοκινήτων από και προς την πόλη.

Ας σημειωθεί ιδιαίτερα το ότι πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους προκαλούσαν ανοικτά οδηγούς αυτοκινήτων, συχνά φωτογραφίζοντάς τους και χτυπώντας τα καπό των αυτοκινήτων τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey