ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Καρά Τεπέ για τους κινδύνους από τη λειτουργία του καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων

«Κύριε Δήμαρχε, κινδυνεύουμε…»

22/07/2015 - 14:08

Το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Καρά Τεπέ -24 μάλιστα την υπογράφουν- ζητάνε με επιστολή τους στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό την άμεση μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και στα γύρω οικόπεδα ακόμα και μέσα στον κεντρικό δρόμο.

Το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Καρά Τεπέ -24 μάλιστα την υπογράφουν- ζητάνε με επιστολή τους στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό την άμεση μετεγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και στα γύρω οικόπεδα ακόμα και μέσα στον κεντρικό δρόμο.

Με την επιστολή τους, που ας σημειωθεί κοινοποιούν στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Μυτιλήνης και Εφετών Βορείου Αιγαίου, στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Δημήτρη Ακριώτη, στη Διεύθυνση Υγιεινής και στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, οι επιχειρηματίες του Καρά Τεπέ θίγουν κατ’ αρχάς θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του καταυλισμού, αφού τέτοια λειτουργία δεν επιτρέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής.

Σημειώνουν ότι η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Και θέτουν θέμα υγιεινής και αισθητικής, αφού τα νερά που χρησιμοποιούν για την προσωπική τους καθαριότητα τρέχουν μέσα στο δρόμο. Ιδιαίτερα οι 24 επιχειρηματίες που όπως δηλώνουν «επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους» σημειώνουν ότι η δεξαμενή νερού στον Καρά Τεπέ, που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, «είναι ανοιχτή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Εδώ ας σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλεται στην περιοχή του Καρά Τεπέ απ’ όπου υδρεύεται όλη η περιοχή υπάρχει ανοικτή δεξαμενή νερού, στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας ζουν μετανάστες και πρόσφυγες,  πλένονται οι ίδιοι, πλένουν ρούχα και καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογη επιστολή διαμαρτυρίας για τους κινδύνους που δημιουργεί η λειτουργία του καταυλισμού στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή αλλά και στους εργαζομένους σε αυτήν απέστειλαν στις Εισαγγελικές αρχές και στο Δήμο Λέσβου πριν από μέρες ο σύλλογος εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ.

 

Η επιστολή…

«Κύριε Δήμαρχε
Εδώ και αρκετό διάστημα, με δικιά σας υπόδειξη, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Λέσβου και όλη η γύρω περιοχή, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών.

Μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, αλλά ούτε και διαμαρτυρία από εμάς τους καταστηματάρχες της περιοχής, διότι θεωρούσαμε ότι δίνατε με την απόφασή σας αυτή, μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Απ’ ότι όμως φαίνεται, το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” ισχύει κατά κόρον στην περίπτωση αυτή και έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε μία  περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς και στην οποία έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα αξιόλογες επιχειρήσεις.

Θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή, να ζητήσουμε να επιληφθείτε του θέματος με την άμεση μετεγκατάστασή τους, όχι μόνο διότι απαγορεύεται από το Νόμο (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) και έγινε αυθαίρετα, αλλά και για το λόγο ότι «προσβάλλει» την υγιεινή του νερού που χρησιμοποιείται στην περιοχή.

Είναι γνωστό ότι ο τρόπος χρήσης του νερού και του χώρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υγιεινή και την αισθητική της περιοχής. Θα σας πούμε μόνο ότι τα νερά τρέχουν μέσα στο δρόμο και χρησιμοποιούνται για την προσωπική τους καθαριότητα.

Μάλιστα, η δεξαμενή νερού στον Καρά Τεπέ, που καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, είναι ανοιχτή με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey