Ανακοινώσεις βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλά… πού είναι τα λεφτά;

«Σηκώνουν τα χέρια» τα ιατρικά εργαστήρια

10/07/2015 - 15:28

Την ύπαρξη καταγγελιών από ασφαλισμένους, σχετικά με τυχόν οικονομική επιβάρυνση καθώς και μεγάλη καθυστέρηση σε ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων με το αιτιολογικό συμπλήρωσης του πλαφόν, ανακοίνωσε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου.

Την ύπαρξη καταγγελιών από ασφαλισμένους, σχετικά με τυχόν οικονομική επιβάρυνση καθώς και μεγάλη καθυστέρηση σε ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων με το αιτιολογικό συμπλήρωσης του πλαφόν, ανακοίνωσε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έσπευσε να κάνει γνωστό ότι από την 1η του περασμένου Ιανουαρίου δεν υπάρχει πλαφόν στα συμβεβλημένα ιατρικά εργαστήρια, οι δε ασφαλισμένοι επιβαρύνονται μόνο με την αναγραφόμενη συμμετοχή στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τίποτα άλλο πέραν της αναγραφόμενης αυτής χρέωσης.

Προκαταβολή από τους προμηθευτές
Πάντως υπάρχει πρόβλημα, αφού οι γιατροί-ιδιοκτήτες συμβεβλημένων εργαστηρίων υποστηρίζουν ότι για τις προμήθειες των υλικών (αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών) απαιτείται προκαταβολή από τους προμηθευτές, στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθούν.

Γι’ αυτό και χθες την εξόφληση των οφειλών του μηνός Μαρτίου ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) από τον ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό των συμβεβλημένων με τον οργανισμό παρόχων υγείας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Το ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των γιατρών ζητά την ενίσχυση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων καθώς και των ιδιωτικών δομών που παρέχουν περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Η συνεργασία σας με τον αρμόδιο υπουργό πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της περίθαλψης με τρόπο που δε θα δημιουργήσει προβλήματα στους έχοντες ανάγκη υπηρεσιών υγείας συμπολίτες μας» αναφέρει ο ΠΙΣ.

Τέλος, ζητά να προστεθούν στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών κέντρων τα 24 εκατομμύρια ευρώ για τις οφειλές του 2014, προκειμένου ανάλογα να υπολογιστεί το ατομικό όριο (πλαφόν) ανά πάροχο υγείας.

 

Παρέμβαση Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

«Θεραπείες μόνο για έναν μήνα»

Με ανακοίνωσή τους χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου κάνουν γνωστό πως «δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα επάρκειας φαρμάκων και τα φαρμακεία εφοδιάζονται κανονικά».

Και επειδή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό αγαθό», οι δύο σύλλογοι κάνουν γνωστό πως «θα καλύπτουν πλέον τους χρόνιους πάσχοντες μέχρι και θεραπείες ενός μηνός».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey