Επίκαιρη εκδήλωση από την Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ)

Προοπτικές και προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης

09/07/2015 - 14:50

Η Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) διοργανώνει σήμερα το απόγευμα εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Οι ευρωπαϊκές σπουδές και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον».

Η Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) διοργανώνει σήμερα το απόγευμα εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Οι ευρωπαϊκές σπουδές και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Κράτος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης «Europe Direct» Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ευκαιρία συζήτησης
Στόχος της ημερίδας είναι να προσφέρει την ευκαιρία συζήτησης μεταξύ ειδικών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επί της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Επίσης, να προσφέρει ενημέρωση γύρω από βασικά θέματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και σε συνάρτηση με τον εξευρωπαϊσμό των δημοσίων πολιτικών σχετικά με τις προοπτικές και τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης υπό καθεστώς οικονομικής κρίσης.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί και στη σημασία των Ευρωπαϊκών Σπουδών για τον προβληματισμό γύρω από το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:
- Στέλιος Περράκης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

- Πάνος Γρηγορίου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών
- Φωτεινή Ασδεράκη, επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς  
- Γιάννης Γαλαριώτης, Max Weber Fellow, European University Institute
- Philippe Poirier, καθηγητής Πανεπιστημίου Λουξεμβούργου
- Pierre Vercauteren, καθηγητής, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain, Βέλγιο
- Raphaela Averkorn, καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Siegen, Γερμανία
- Alejandro del Valle Gálvez, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Cádiz, Ισπανία
- Sergiu Mișcoiu, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Babes-Bolyai, Clouj, Ρουμανία

Στην εκδήλωση, εκτός από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ενεργά και εκπρόσωποι του τοπικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, αναπτυξιακών εταιρειών, της τοπικής κοινωνικής των πολιτών καθώς επίσης και νέοι άνθρωποι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey