Ανάστατοι οι κάτοικοι της γειτονιάς από την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο Χατζηδήμου

Στο «σόχο» της Κουλμπάρας

03/07/2015 - 23:53

Χωρίς προηγούμενο η κατάσταση που κάθε βράδυ δημιουργείται στο πάρκο Χατζηδήμου στην Κουλμπάρα από ομάδες παραβατικών ανηλίκων που επί ώρες κάθε βράδυ κρατάνε ξάγρυπνη την αγορά.

Χωρίς προηγούμενο η κατάσταση που κάθε βράδυ δημιουργείται στο πάρκο Χατζηδήμου στην Κουλμπάρα από ομάδες παραβατικών ανηλίκων που επί ώρες κάθε βράδυ κρατάνε ξάγρυπνη την αγορά.

Κοντά σε αυτούς και ομάδα τσιγγάνων που, όπως καταγγέλλεται, εμπορεύεται ουσίες τις οποίες και προωθεί κυρίως σε ανήλικους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή κάνουν έκκληση τόσο προς το δήμαρχο Λέσβου όσο και προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μετατροπής μιας ιστορικής γειτονιάς της Μυτιλήνη σε «σόχο» της πόλης.

«Βοηθήστε μας...»
«Παρακαλώ, βοηθήστε μας» σημειώνουν σε σχετική επιστολή τους κάτοικοι της περιοχής. «Κλοπές, αλκοόλ, μέθη και σπάσιμο μπουκαλιών, καταστροφές σε περιουσίες, ναρκωτικά, πειραγμένα μηχανάκια χωρίς πινακίδες που προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο.

Ζούμε καθημερινά ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά που έχουν κάνει όλα τα παραπάνω τρόπο ζωής τους. Από την είσοδο του πάρκου στη γωνία των οδών Δοϊράνης και Γιαννιτσών, όπου η δημοτική βιβλιοθήκη μέχρι την άλλη είσοδό του στην οδό Κομνηνάκη, όλοι εμείς που ζούμε στην περιοχή ζούμε κάθε βράδυ έναν εφιάλτη. Παρακαλώ βοηθήστε μας» σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας απ’ αυτούς που μίλησε χθες στο «Ε», κάθε βράδυ «ομάδες ανηλίκων και ρομά μαζεύονται στη γωνία των οδών Δοϊράνης και Γιαννιτσών. Από τις κολώνες δημοτικού φωτισμού για πλάκα πηδάνε μέσα στις αυλές μας, μερικές φορές κλέβουν και πράγματα. Ζημιές που δε μπορείτε να φαντασθείτε.

Τις περισσότερες φορές τις ζημιές τις κάνουν για να τις κάνουν».
Κι η αστυνομία τι κάνει. «Φωνάζουμε την αστυνομία» λέει άλλος γείτονας. «Έρχονται, τους διώχνουν και μετά από λίγο και μόλις η αστυνομία φύγει ξανάρχονται. Ζούμε με το φόβο 30 - 40 πιτσιρικάδων, στους οποίους φοβόμαστε να τους μιλήσουμε. Όποιος το έκανε τού ’κάναν κυριολεκτικά μεγάλες ζημιές. Ό,τι και να τους πούμε απαντάνε με ύβρεις».

Και ναρκωτικά…
Το πάρκο Χατζηδήμου όμως είναι για τους παροικούντες την... Ιερουσαλήμ και ένα από τα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Κυρίως τσιγγάνοι νεαρής ηλικίας που κάνουν παρέα με τη συγκεκριμένη παρέα ανηλίκων διακινούν ουσίες.
«Τους βλέπουμε με τα μάτια μας κάθε βράδυ.

Έρχονται νέοι θαμώνες κυρίως της Προκυμαίας, ψωνίζουν και φεύγουν. Πασάρουν χασίς στους ανήλικους και κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούνται και σαν βαποράκια.

Ζούμε μια απίστευτη περιπέτεια και ο Δήμος, τον οποίο έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα, σιωπά, δεν κάνει τίποτα. Επιτέλους, κάτι να γίνει» καταλήγουν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το πάρκο Χατζηδήμου.

Ένα πάρκο που φτιάχτηκε με σκοπό τη αναβάθμιση της περιοχής, αλλά τελικά οδήγησε στην υποβάθμισή της, αφού, αντί να γίνει χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, κατάντησε στέκι παραβατικών ατόμων που κυριολεκτικά το... κατέχουν!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey