Μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα, οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των ανέργων της Κοινωφελούς Εργασίας και έφτασαν στο Δήμο

Από το πουθενά… ήρθαν τα πεντάμηνα!

03/07/2015 - 15:37

Μάλλον αιφνιδιασμένες έπιασε τις υπηρεσίες του Δήμου η προχθεσινή ανακοίνωση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη για άμεση ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης των ανέργων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Μάλλον αιφνιδιασμένες έπιασε τις υπηρεσίες του Δήμου η προχθεσινή ανακοίνωση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη για άμεση ανάρτηση του οριστικού πίνακα κατάταξης των ανέργων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Αφού από χθες το πρωί κατέφθασαν στο Δήμο οι πρώτοι δικαιούχοι των 241 θέσεων για πεντάμηνη εργασία με ένα διαβιβαστικό στο χέρι που έλαβαν από τα γραφεία του παραρτήματος του ΟΑΕΔ στη Μυτιλήνη, ζητώντας ενημέρωση για το πότε και πού θα πιάσουν δουλειά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάντως του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστα Κατσαρού, οι 241 πεντάμηνοι που διανέμονται στο Δήμο Λέσβου από το πρόγραμμα αναμένεται να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα από τον Αύγουστο, καθώς γραφειοκρατικά απαιτείται μία ακόμη διαδικασία για να «τρέξει» το πρόγραμμα κανονικά.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι γεγονός πως είχαν εξαφανίσει από την επικαιρότητα την υπόθεση των πεντάμηνων της Κοινωφελούς Εργασίας και, παρά το ότι ουσιαστικά οι 241 υπάλληλοι που κατανεμήθηκαν στο Δήμο Λέσβου, αναμένονταν με… ανυπομονησία από τα τέλη του περασμένου χρόνου. Ωστόσο, παρά το ότι η χώρα βαίνει μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της, η κυβέρνηση προχώρησε στην ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατανομής του προγράμματος παραμονές του δημοψηφίσματος!

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώνονται από χθες το πρωί αρμοδίως από τον ΟΑΕΔ για το δικαίωμα κατάληψης μίας εκ των 241 θέσεων που προκηρύχθηκαν για το Δήμο Λέσβου και, αφού λάβουν ένα σχετικό διαβιβαστικό, προσέρχονται στο Δήμο Λέσβου για να δηλώσουν και επίσημα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
 
Έχει ακόμα διαδικασία
Ωστόσο διαδικαστικά ακόμα δεν είναι σε θέση να αναλάβουν καθήκοντα, καθώς απαιτείται να καταθέσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά όταν προκηρύχθηκε το πρόγραμμα, αυτήν τη φορά στο Δήμο Λέσβου.

Όπως εξήγησε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός, αυτό πρέπει να το πράξουν οι δικαιούχοι μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες. Μάλιστα, αν παρέλθει το διάστημα πέντε ημερών από τη στιγμή που δηλώθηκε επίσημα από τον κάθε δικαιούχο η συμμετοχή του στο πρόγραμμα χωρίς να καταθέσει τα δικαιολογητικά του, τότε αυτόματα μένει εκτός του προγράμματος και στη θέση του μπαίνει ο αμέσως επόμενος επιλαχών.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών, που πρακτικά σημαίνει πως τα πεντάμηνα της Λέσβου θα πιάσουν δουλειά και επίσημα από αρχές Αυγούστου.
 
Ενίσχυση της καθαριότητας
Υπενθυμίζεται ότι από τους 241 υπαλλήλους που κατανέμονται στο Δήμο Λέσβου, το 80% αυτών προορίζονται για εργασία στην Υπηρεσία Καθαριότητας, δεδομένου ότι έχουν την ειδικότητα γενικών καθηκόντων.

Με αυτά και με εκείνα λοιπόν, ο Δήμος Λέσβου εξασφαλίζει μία σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό των υπηρεσιών του, μέσα ακόμα στη διάρκεια του καλοκαιριού και με προοπτική να συνδράμουν σημαντικά μέσα στο φθινόπωρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey