«Το όνειρο του Σκιάχτρου» στο Πλωμάρι

«Άτακτοι παίδες» με αξιώσεις

03/07/2015 - 14:59

Η θεατρική ομάδα Πλωμαρίου «Άτακτοι παίδες» ανέβασε στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου τη θεατρική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά. Ένα έργο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η θεατρική ομάδα Πλωμαρίου «Άτακτοι παίδες» ανέβασε στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου τη θεατρική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά. Ένα έργο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο και ιδιαίτερα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση, ενώ όλοι διασκέδασαν και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές. Σκηνοθετικά, σκηνογραφικά, μουσικά, χορογραφικά, αλλά και μέσα από την επικοινωνία με το κοινό και το κέφι των παιδιών-ηθοποιών, η παράσταση απογειώθηκε, καταλήγοντας σε ένα εκρηκτικό φινάλε, όπου ηθοποιοί και θεατές έγιναν ένα.

Ιστορίες
Το έργο αφηγείται την ιστορία του Αχυρούλη, του σκιάχτρου που, αντί να τρομάζει τα πουλιά, τ’ αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο παραμύθι με θέμα το ξεπέρασμα του εαυτού μας, την αδιάκοπη μάχη των δυνάμεων της αγάπης και της θυσίας εναντίον όλων εκείνων που δε μας αφήνουν να απογειωθούμε. Ποιος θα νικήσει στο τέλος;

Στην παράσταση συμμετείχαν αλφαβητικά τα παιδιά:
Μαρία Βεγιάννη (Παπαγαλάκι), Μανώλης Γάζελας (Αρχιδικαστής), Στέλλα Γαϊτανή (Παπαγάλος), Χρήστος Καλίας (Κατήγορος), Σάββας Κουβαράς (Κυνηγός-Ένορκος), Άλμπι Κρόσι (Κυνηγός-Ένορκος), Περσεφόνη Κωνσταντακέλλη (Τσιρητήρης), Στεφανία Λαγουτάρη (Σκιάχτρο-Πράξη 2), Ειρήνη Μιχαλέλλη (Κυρ-Δίκανος), Στρατούλα Μιχαλέλλη (Ένορκος), Στρατής Πρωτόγηρος (Ένορκος), Δαμασκηνός Πρωτονοτάριος (Δεσμοφύλακας), Άλεξ Ρούσου (Καφετζής-Ένορκος), Φαμπιόλα Τσάκου (Τερτίπω), Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος (Τσιληβήθρας), Ταξιάρχης Χριστοδουλόπουλος (Σκιάχτρο πράξη 1), Χαρικαίτη Ψαριανού (Τιτιβούε).

Η επιμέλεια της παράστασης ήταν των νηπιαγωγών Ελένης Βασιλείου και Κατερίνας Δελοπούλου και της δασκάλας Μαρίας Μερτζανίδου.

Τα σκηνικά ήταν των Αντώνη Κωνσταντακέλλη, Σοφίας Ξυπτερά και Θέμη Σάββα.
Οι φωτισμοί ήταν του Γεράσιμου Φραγκιά, η φωτογράφηση του Μανώλη Λαγουτάρη και η βιντεοσκόπηση του Δημήτρη Μαλλιαρού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey