Μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές

03/07/2015 - 00:28

Για τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο ενδιαφέρον από Βρετανούς και Ρώσους κυρίως επενδυτές, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Κτηματολογίου της Τουρκίας.

Για τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο ενδιαφέρον από Βρετανούς και Ρώσους κυρίως επενδυτές, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Κτηματολογίου της Τουρκίας. Δημοφιλέστερη στους ξένους είναι η Αττάλεια, λόγω και του ήπιου χειμώνα της περιοχής, με 56 χιλ. ξένους που έχουν ήδη αγοράσει ακίνητα.

Ακολουθούν οι νομοί της Μούγλας (Μπόντρουμ - Μαρμαρίς) με 23 χιλ., του Αϊδινίου (Κουσάντασι - Δίδυμα) με 20 χιλ. και της Μερσίνας και της Κωνσταντινούπολης με 19 χιλ. ξένους επενδυτές.

Οι ξένοι, που ήδη αγόρασαν παραλιακά ακίνητα, είναι στην πλειονότητά τους Άγγλοι (36,5 χιλ.) και Ρώσοι (14 χιλ.) υπήκοοι. Σύμφωνα με αγγλικές μεσιτικές εταιρείες, η παρατηρούμενη τελευταία αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην ισχυροποίηση των ξένων νομισμάτων έναντι της τουρκικής λίρας.

Μάλιστα η βρετανική «Walker real estate» επισημαίνει ότι πολλοί επενδυτές από την περιοχή του Περσικού Κόλπου (Κατάρ - Σ. Αραβία - Μπαχρέιν) προβαίνουν σε επενδύσεις στην Τουρκία, με βασικό κίνητρο τη δημιουργία εισοδήματος από ενοίκια.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται κυρίως στα ανερχόμενα προάστια της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, όπως στα Bahçeşehir, Beylikdüzü, Halkalı και Esenyurt.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey