Παραίτηση «βόμβα» χθες της Ζωής Λειβαδίτη από πρόεδρος και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου

Παντού τα πάντα…

03/07/2015 - 00:06

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η ανακοίνωση της παραίτησης της Ζωής Λειβαδίτη από την προεδρία αλλά και από την ιδιότητα του μέλους του παραρτήματος Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η ανακοίνωση της παραίτησης της Ζωής Λειβαδίτη από την προεδρία αλλά και από την ιδιότητα του μέλους του παραρτήματος Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η παραίτηση διαδόθηκε χθες πολύ γρήγορα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και η αντίδραση δεκάδων πολιτών ήταν άμεση και επαινετική στο έργο της γνωστής εθελόντριας, που δήλωσε τα εξής: «Μετά από πολλή σκέψη και διλήμματα, συναίσθημα και λογική, δηλώνω την παραίτησή μου από πρόεδρος και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου».

Αμφισβητήθηκε
Ως αφορμή για την παραίτηση της κ. Λειβαδίτη, από την ίδια δηλώθηκε η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της. Στη δήλωσή της έγραψε: «Υπηρέτησα την Ομάδα για 17 χρόνια, χρόνια δύσκολα με δύσβατους δρόμους έχοντας ένα όραμα, τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πάντα σαν αρχή είχα την ασφάλεια των μελών μου. Όλα τούτα λοιπόν με έβαλαν απολογούμενη και αυτός είναι ο λόγος της παραίτησής μου».

Φανερά πικραμένη η κ. Λειβαδίτη σημείωσε τα εξής: «Εύχομαι στα νέα μέλη να μην κάνουν τα δικά μου λάθη και να ανεβάσουν την Ε.Ο.Δ. Λέσβου πολύ περισσότερο με ορθότερες επιλογές επιχειρησιακής εμπλοκής από τις δικές μου».
Και η κ. Λειβαδίτη κατέληξε την ανακοίνωσή της σημειώνοντας: «Ως ιδρύτρια της Ομάδας, νιώθω ότι αυτή είναι η οικογένειά μου και τα μέλη τα παιδιά μου.

Εύχομαι να συνεχίσουν το όραμα. Εγώ από κάπου αλλού θα κάνω αυτό που η ηθική και η δεοντολογία μου μου επιβάλλει. Θα συνεχίσω να διαβαίνω τους ίδιους δρόμους για τον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια».

Και η απάντηση
Λίγη ώρα μετά, μέσω της σελίδας της στο facebook, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακοίνωσε τα εξής: «Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην απερχόμενη πρόεδρο και ιδρύτρια του παραρτήματος Ζωή Λειβαδίτου. Στη γυναίκα που έβαλε τα θεμέλια του εθελοντισμού στο νησί μας, ιδρύοντας το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και δίνοντας πάντα το παράδειγμα του ανθρώπου που στέκεται δίπλα στο συνάνθρωπο.

Στη γυναίκα που ήταν και συνεχίζει πάντα να είναι δίπλα σε όσους χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας. Στον ανήμπορο, στον ανασφάλιστο, στον πεινασμένο, στο παιδί, στο μετανάστη.

Γι’ αυτό και το όνομά σου είναι στη συνείδηση όλων μας συνδεδεμένο με τη λέξη προσφορά. Θα συνεχίσεις να είσαι το λαμπρό παράδειγμα για όλους τους εθελοντές μας και ελπίζουμε να σε έχουμε πάντα σύμμαχο και αρωγό στις προσπάθειές μας» κατέληξε στην ανακοίνωσή της, με την οποία έγινε αποδεκτή η παραίτηση της κ. Λειβαδίτη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey