Σήμερα στις 8 το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Λέσβος λέει «Μένουμε Ευρώπη»

02/07/2015 - 14:15

Με κυρίαρχο σύνθημα φυσικά το «Ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ» και υπέρ της πάση θυσία εξασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, οι υποστηριχτές της απάντησης του «ΝΑΙ» στο επικείμενο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας διοργανώνουν σήμερα στις 8 το απόγευμα, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τη δική τους εν Λέσβω εκδήλωση.

Με κυρίαρχο σύνθημα φυσικά το «Ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ» και υπέρ της πάση θυσία εξασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, οι υποστηριχτές της απάντησης του «ΝΑΙ» στο επικείμενο κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας διοργανώνουν σήμερα στις 8 το απόγευμα, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τη δική τους εν Λέσβω εκδήλωση.

Με -άτυπη- οργανωτική επιτροπή πρόσωπα που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό, επιστημονικό, εμπορικό και τουριστικό κόσμο και όχι κάποιο κόμμα αλλά και πλήθος αυθόρμητων υποστηρικτών της θέσης υπέρ της παραμονής της χώρας στο στενό πυρήνα της Ευρώπης, η εκδήλωση αναμένεται να στείλει το δικό της μήνυμα από το νησί.

Στόχος των διοργανωτών είναι η Λέσβος να στείλει ένα ηχηρό «ναι» στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η χώρα στην εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία, ενώ θα υπάρξουν και ομιλίες που θα επιχειρηματολογούν υπέρ της τοποθέτησης στο «ναι» στο επίμαχο δημοψήφισμα.

Μιλώντας στο «Ε» δύο εκ των ομιλητών στη σημερινή εκδήλωση, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτη Παπαρίσβα, στάθηκαν στην αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί μέσω του δημοψηφίσματος η μη αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Παράλληλα, σχολίασαν πως οι μέρες μέχρι το δημοψήφισμα και κυρίως μετά από αυτό θα πρέπει να βρουν τους Έλληνες αλληλέγγυους και όχι σε κλίμα διχασμού, για να δοθεί η μάχη να βρεθούν λύσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ειλικρινούς διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναμένονται και ανακοινώσεις των φορέων υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

«Ανέγγιχτος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός»
«Καλούμε τον κόσμο να έρθει να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά στην εκδήλωση. Η παρουσία του είναι κρίσιμη. Θέλουμε την Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης.

Θέλουμε σταθερότητα κοινωνική, πολιτική και οικονομική. Είναι η στιγμή να τα διεκδικήσουμε αφού μόνο αυτονόητα πια δε θεωρούνται…» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μυρσινιάς.
«Δεν πρέπει να αφεθεί σε καμία των περιπτώσεων σε αμφισβήτηση ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Φυσικά αυτό δε σημαίνει παράδοση άνευ όρων.

Ωστόσο εκτιμώ, όπως και εκατομμύρια συμπολιτών μου, πως μπορούν να βρεθούν λύσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παπαρίσβας.

Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης αναμένεται να είναι και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Καλλίας αλλά και από το χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ ο κατάλογος θα εμπλουτιστεί σήμερα μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.

«Είναι υπόθεση όλων μας»
Το κάλεσμα προς τον κόσμο της εκδήλωσης τού «Μένουμε Ευρώπη» στη Λέσβο έχει ως εξής: «Λέμε ναι στην Ευρώπη, ναι στο Ευρώ, ναι στην Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, ναι στο μέλλον της χώρας μας στην Ε.Ε., ναι σε μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Το ίδιο θα πραγματοποιήσουμε και εδώ την Πέμπτη 2 Ιουλίου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 20:00.

Όλοι με τις σφυρίχτρες μας, ειρηνικά και με σημαίες της Ελλάδος υπέρ του ΝΑΙ. Σας περιμένουμε όλους και όλες, σε ένα δυναμικό παρών, γιατί η Χώρα μάς χρειάζεται ενωμένους.

Μην καθίσετε στο σπίτι σας. Η συμμετοχή σας στην ειρηνική αυτή εκδήλωση κρίνεται αναγκαία, γιατί η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας…».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey