33% των συμμετεχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις έγραψαν κάτω από τη βάση. Στα βάραθρα οι αριστούχοι!

Στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

25/06/2015 - 13:47

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τους βαθμούς των φετινών υποψηφίων για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, που συμμετείχαν από το Νομό Λέσβου στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τους βαθμούς των φετινών υποψηφίων για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, που συμμετείχαν από το Νομό Λέσβου στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Τι λένε λοιπόν αυτά τα αποτελέσματα, που δείχνουν πως ή κακό είναι το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης ή κακή η διαδικασία των εξετάσεων; Κοινώς ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα πράγματα είναι ή άσχημα ή πολύ άσχημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις γενιές των επερχόμενων Ελλήνων;

Τα ποσοστά
Τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες αποδεικνύουν του λόγου αυτού, το αληθές. Μόλις 2,94% των μαθητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις έγραψαν άριστα δηλαδή ο μέσος όρος των βαθμών τους είναι από 18,1 έως 20. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το 2014 είναι στο 9,47% και για το 2013 στο 7,25%.

Στον αντίποδα των παραπάνω το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από τη βάση δείχνει την άλλη πλευρά του προβλήματος. Φέτος το 33,22% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από τη βάση. Αντίστοιχο περσινό ποσοστό 30,98% και προπέρσινο 29,95%,

Χαμός έγινε στην τεχνολογική κατεύθυνση, όπου κάτω από τη βάση έγραψαν 105 από τους 250 συνολικά υποψήφιους. Αντίστοιχα κάτω από τη βάση έγραψαν στη θετική κατεύθυνση 10 από τους 77 υποψήφιους και στη θεωρητική κατεύθυνση 77 από τους 251.

Ας σημειωθεί ότι, οι άριστοι είναι μόλις τέσσερις (4) στη θεωρητική κατεύθυνση, εννέα (9) στη θετική και τέσσερις (4) στην τεχνολογική. Να τονίσουμε ιδιαίτερα το τελευταίο νούμερο. Στη τεχνολογική κατεύθυνση το ποσοστό των αριστούχων υποψηφίων που ήταν 250 σε σύνολο 578 υποψηφίων, έφτασε μόλις το 1,6%!

Στα κάτω
Αύξηση είχαν οι υποψήφιοι που έγραψαν από 10 έως 12. Το ποσοστό τους είναι 16,26% όταν πέρυσι ήταν 14,8% και πρόπερσι 14,49%.

Αύξηση είχαν και οι υποψήφιοι που έγραψαν από 12,1 έως 15. Φέτος το ποσοστό τους έφτασε το 26,64%, όταν το αντίστοιχο περσινό ήταν 22,38% και το προπέρσινο 21,58%. Δηλαδή 42,9% των υποψηφίων κυμάνθηκαν βαθμολογικά μεταξύ 10 και 15!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι πτώση κατέγραψαν και τα ποσοστά των υποψηφίων που έγραψαν 15,1 έως και 18. Το ποσοστό τους φέτος κυμάνθηκε στο 20,93% όταν τα αντίστοιχα πέρυσι ήταν 22,38% και πρόπερσι 26,73%.

 

Εγγραφές στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Άρχισαν οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής οι οποίες θα συνεχιστούν έως τις 30 Ιουνίου. Εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο για τους μετεξεταστέους.

Τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Ομάδες Προσανατολισμού:
1. Τεχνολογικών Εφαρμογών
Ειδικότητες:
Τεχνικός Οχημάτων
Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
2. Διοίκησης & Οικονομίας
Ειδικότητες:
Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
3. Υγείας, Πρόνοιας και Αισθητικής-Κομμωτικής
Ειδικότητες
Βοηθός Ιατρικών -Βιολογικών Εργαστηρίων
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι: απολυτήριο Γυμνασίου, πιστοποιητικό γέννησης, στην περίπτωση που ο μαθητής δεν έχει αστυνομική ταυτότητα, και δύο φωτογραφίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey