Από αναβολή σε αναβολή, αλλά μέχρι πότε

17/06/2015 - 17:44

Από μέσα σε μέρα μετατίθεται ο έλεγχος του ραδιοβοηθήματος των Νέων Κυδωνιών που βοηθάει τα αεροσκάφη να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τη νύχτα.

Από μέρα σε μέρα μετατίθεται ο έλεγχος του ραδιοβοηθήματος των Νέων Κυδωνιών που βοηθάει τα αεροσκάφη να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τη νύχτα.

Έτσι ως χθες Τρίτη το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης δεν μπορούσε να δεχθεί νυχτερινή πτήση. Υπήρχε μια ανεπίσημη πληροφορία πως πιθανόν η επιθεώρηση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 17 του μήνα, ωστόσο ως χθες το μεσημέρι δεν είχε γίνει επίσημη ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα γίνει ο έλεγχος.

Αιτία, αυτή την φορά, δεν είναι κάποια συντήρηση ή βλάβη των αεροσκαφών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που κάνει τους ελέγχους, αλλά η έλλειψη καυσίμων.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στην ΥΠΑ δόθηκαν κονδύλια και επισκεύασε το ένα από τα δύο αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των αεροβοηθημάτων. Όμως η υπηρεσία δεν έχει πόρους για να εφοδιάσει το αεροσκάφος με καύσιμα. Κι έτσι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου απευθύνονται στους τοπικούς φορείς ζητώντας τους να καλύψουν αυτοί το κόστος του εφοδιασμού του αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με  πληροφορίες ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Θα υπάρξουν ματαιώσεις;
Έτσι κανείς δε γνωρίζει πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το αεροδρόμιο Μυτιλήνης για νυχτερινές πτήσεις. Κι αν εντέλει θα υπάρξουν ματαιώσεις πτήσεων.

Μέχρι τώρα το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί με μεταφορά των πτήσεων προ της δύσης του ηλίου. Όμως το επόμενο διάστημα οι πτήσεις θα πυκνώσουν κι επιπλέον υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μια κακοκαιρία να κάνει απαραίτητη τη χρήση του ραδιοβοηθήματος για την προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Δηλαδή είναι πάντα υπαρκτός ο κίνδυνος να ματαιωθούν, είτε τακτικές πτήσεις που συνδέουν το νησί με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, είτε πτήσεις τσάρτερ που φέρνουν τουρίστες στο νησί.
Θυμίζουμε ότι η πιστοποίηση του ραδιοβοηθήματος του αεροδρομίου Μυτιλήνης έληξε στις 30 Μαΐου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Αερολιμενάρχης Μυτιλήνης εξέδωσε διεθνή ενημέρωση για τη λήξη της πιστοποίησης.

Από τις 31 του μήνα και μέχρι χθες τα αεροσκάφη μπορούσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο Μυτιλήνης με οπτικό έλεγχο (χωρίς ραδιοβοήθημα). Το Σαββατοκύριακο ήρθε στη Μυτιλήνη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει ασθενή στην Αθήνα και η προσέγγιση στο αεροδρόμιο έγινε υποχρεωτικά με ευθύνη του πιλότου και επειδή επρόκειτο για έκτακτο περιστατικό.

Αμέσως μετά την προβολή του θέματος σε αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε ανακοινωθεί πως το θέμα θα επιλυόταν τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο δύο εβδομάδες η επιθεώρηση δεν έχει γίνει και πιθανότατα αυξάνονται και τα αεροδρόμια της χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey