Επιτέλους πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Λήμνος

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του «Εξπρές Πήγασος»

05/06/2015 - 14:52

Στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης αναρτήθηκε η σύμβαση που υπέγραψαν το υπουργείο Ναυτιλίας με την Hellenic Seaways για τη δρομολόγηση του «Εξπρές Πήγασος» στην γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα.

Στις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης αναρτήθηκε η σύμβαση που υπέγραψαν το υπουργείο Ναυτιλίας με την Hellenic Seaways για τη δρομολόγηση του «Εξπρές Πήγασος» στην γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα.

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί το πρόγραμμα των δρομολογίων του πλοίου που θα πραγματοποιεί νυχτερινά δρομολόγια αν και είναι ημερόπλοιο, αφού δε διαθέτει καμπίνες, πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφερόταν ως προϋπόθεση το πλοίο που θα μπει στη γραμμή να διαθέτει τουλάχιστον 20 κρεβάτια.

Παράλληλα η ταχύτητα με την οποία θα κινείται θα είναι τα 15,4 μίλια ανά ώρα, καθώς τα 139 μίλια της γραμμής Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος προβλέπεται να διανύονται σε εννέα ώρες. Η προσέγγιση στον Άη Στράτη θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων.

Τέσσερα δρομολόγια
Το πλοίο θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που θα εξυπηρετεί τη γραμμή και το μίσθωμα που θα λαμβάνει ανέρχεται στα 36.640,26 ευρώ. Στο ένα από τα τέσσερα δρομολόγια δεν υπάρχει υποχρέωση να προσεγγίζει το λιμάνι της Καβάλας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τα δρομολόγια του πλοίου ξεκίνησαν χθες Πέμπτη.

Το πλοίο αναχωρεί από το Λαύριο κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 το πρωί, θα προσεγγίζει τον Άγιο Ευστράτιο στις 4.30 το απόγευμα και τη Λήμνο στις 6.00 το απόγευμα, στην Καβάλα θα φθάνει τα μεσάνυχτα.

Το πλοίο θα αναχωρεί από Καβάλα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 9.00 το πρωί. Την Παρασκευή θα αναχωρεί στις 4.00 το απόγευμα και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6.15 το πρωί του Σαββάτου. Το Σάββατο το βράδυ το πλοίο θα αναχωρεί από τη Λήμνο στις 9.00 το βράδυ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6.00 το πρωί της Κυριακής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey