Νέο ρεκόρ αφίξεων. 758 φυγάδες σε μια μέρα! Οι 270 από αυτούς… εμφανίστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Σσσσ σιγά… το κράτος κοιμάται!

29/05/2015 - 22:54

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μέσα σε 24 ώρες, προχθές Πέμπτη στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν κυριολεκτικά 758 φυγάδες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μέσα σε 24 ώρες, προχθές Πέμπτη στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν κυριολεκτικά 758 φυγάδες, μετανάστες και πρόσφυγες. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι η Μυτιλήνη έχει κυριολεκτικά αλωθεί λόγω της αδυναμίας της κρατικής μηχανής να αποτρέψει τέτοιας μορφής κύμα μετανάστευσης.

Αλλά ακόμα κι αν υποτεθεί ότι ένα τέτοιο κύμα δεν μπορεί να αποτραπεί, η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του νησιού από στρατιές ανθρώπων που περπατούν προς τη Μυτιλήνη μια και δυο και τρεις μέρες νηστικοί και κατάκοποι πολλές φορές με τα παιδιά στην αγκαλιά, αποδεικνύει ότι το κράτος αδυνατεί συντονισμένα να μην επιτρέπει τις εικόνες της εξαθλίωσης και της μιζέριας, εικόνες ντροπής για τον τόπο μας, να τον χαρακτηρίζουν.

Όπως αποδεικνύεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όσες τελικά λειτουργούν, δε συντονίζονται, ενώ η ανυπαρξία ενός συντονιστικού οργάνου που θα επιλαμβάνεται της κατάστασης δίνει το δικαίωμα στον καθένα «να κάνει ό,τι μπορεί»! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Λέσβο και τη δημόσια εικόνα της ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη τουριστικά περίοδο. 

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι κανένας δεν παίρνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτού του συντονιστικού οργάνου. Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι με πρώτο το κατεξοχήν αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αναρμόδιοι δηλώνουν ακόμα υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και η αυτοδιοίκηση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, αλλά και η γενική γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής. 

Οι αφίξεις

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος την Πέμπτη συνελήφθησαν 270 άνθρωποι στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μετανάστες και πρόσφυγες, που ένας Θεός ξέρει από πού ήρθαν στο λιμάνι περπατώντας. 207 εντοπίστηκαν στις περιοχές της Μυτιλήνης, του Πλωμαρίου και του Μανταμάδου. 42 εντοπίστηκαν στη θάλασσα στην περιοχή του Πλωμαρίου. 51 εντοπίστηκαν στη θάλασσα επίσης στην περιοχή της Λάμνας και 74 στην περιοχή του αεροδρομίου. 38 βρέθηκαν στην περιοχή Κόρακας και τέλος 77 στη Συκαμιά. Σύνολο 758!

 

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» 

Επιστολή SOS στο Δρίτσα!

Με επιστολή τους στον αρμόδιο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, η οργάνωση Λέσβου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προειδοποιεί για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο νησί από τη μη δυνατότητα αναχώρησης μεταναστών και προσφύγων. Λόγω της αυξημένης κίνησης στα πλοία το επόμενο διάστημα.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια προς την ηπειρωτική Χώρα και για ένα τρίμηνο περίπου, παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα και σε πολλές περιπτώσεις κατά το μήνα Αύγουστο, αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση εισιτηρίων. 

Ο σημερινός αριθμός των 500 παράτυπων εισόδων είναι ήδη πολύ μεγαλύτερος των ολίγων θέσεων που απομένουν με τέτοιες πληρότητες. Πολύ δε περισσότερο, αν υπολογίσουμε τη λογικά αναμενόμενη αύξησή τους.

Το νησί της Λέσβου δε διαθέτει υποδομές φιλοξενίας και εν γένει σύννομης διαχείρισης αυτών των ανθρώπων. Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν, που δυσφήμισαν το νησί και τη χώρα».

Και η επιστολή αναφέρει καταληκτικά: «Τα πλοία δεν επαρκούν, οι υποδομές δεν υπάρχουν και οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να αυξηθούν. 

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο σας, πρέπει έγκαιρα να λάβει τα μέτρα του, πριν δούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διεθνή δελτία ειδήσεων, για ακόμη μία φορά, τουρίστες στο λιμάνι και τις παραλίες να περιθάλπουν τους παρατύπως αφιχθέντες μετανάστες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey