Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει το πλοίο

Μεγάλη κινητοποίηση στον Άη Στράτη

27/05/2015 - 15:27

Όπως είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι του Άη Στράτη χθες ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα, όπως δήλωσε στο «Ε» η δήμαρχος του νησιού Μαρία Κακαλή.

Όπως είχαν προειδοποιήσει οι κάτοικοι του Άη Στράτη χθες ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα, όπως δήλωσε στο «Ε» η δήμαρχος του νησιού Μαρία Κακαλή.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν κλείσει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού και οι άνδρες εθνοφύλακες είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Αϊ-Στράτη στην οποία πήρε μέρος σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του νησιού. Στους κατοίκους μίλησε η δήμαρχος με φόντο ένα πανό που έγραφε «Η Πολιτεία Αδιαφορεί.

Οι 300 του Άη Στράτη εκπέμπουν SOS».
Η απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η C - Link Ferries από τη γραμμή και η προκήρυξη διαγωνισμού για την εξεύρεση πλοίου που θα μπει στη γραμμή ικανοποίησε τους κατοίκους του νησιού.

Ωστόσο η Δήμαρχος τονίζει πως για αυτούς δικαίωση θα είναι η δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεδομένου ότι η σύμβαση με τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής θα υπογραφεί την Παρασκευή 29 Μαΐου στην καλύτερη περίπτωση.

Δεσμεύσεις Δρίτσα
Χθες σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Το κόκκινο» και το δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε πως το πρόβλημα του Αϊ Στράτη και της Λήμνου η σημερινή κυβέρνηση το κληρονόμησε από την προηγούμενη.

Είπε πως είναι πολύ κοντά η επίλυσή του και σημείωσε πως έχει καθημερινή  επικοινωνία με τους φορείς των δύο νησιών.

Υπογράμμισε ότι το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχει αφήσει στα χέρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών τόσο το σχεδιασμό των γραμμών όσο και την κάλυψη των αναγκών που έχουν τα νησιά. Η αναφορά του στο νομικό πλαίσιο έγινε για να δείξει ότι είναι δεσμευτικό και δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις δικές της επιλογές.

Παρ’ όλα αυτά, είπε, πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Άη Στράτη θα αποκατασταθεί από την ερχόμενη Τετάρτη.

Κι απέδωσε το όλο πρόβλημα στην αφερεγγυότητα που δείχνουν ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey