Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου η ΝΕΛ

Μαρινάκης: Θέλουμε εδώ και τώρα πλοίο

22/05/2015 - 17:19

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Λήμνου και του Άη Στράτη το απόγευμα της Τετάρτης με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα.

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Λήμνου και του Άη Στράτη το απόγευμα της Τετάρτης με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων των δύο νησιών για άμεση δρομολόγηση άλλου πλοίου στη θέση του «Ταξιάρχης». Αυτός είναι ο λόγος που με χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Κι επανέλαβε πως η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να δρομολογηθεί άλλο πλοίο στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα στην θέση του «Ταξιάρχης». «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων.

Εξακολουθούμε να ζητούμε από το Υπουργείο άμεση λύση για να βγουν τα νησιά μας από την ακτοπλοϊκή απομόνωση.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και ήρθαν χθες στο Υπουργείο για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των νησιών μας» τόνισε ο Δήμαρχος Λήμνου.

Την ώρα της συνάντησης, μέλη των συλλόγων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και άλλοι συντοπίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που είχε γίνει ενόψει της συνάντησης, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Υπουργείου στον Πειραιά.

Ωστόσο η πίεση που ασκείται στο υπουργείου φαίνεται ότι έφερε ορισμένα αποτελέσματα, καθώς ανακοινώθηκε ότι το Blue Star Patmos θα προεκτείνει το δρομολόγιο του στην γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη ως τη Λήμνο σήμερα Παρασκευή και την Δευτέρα.

Αύξηση κεφαλαίου από την ΝΕΛ
Εν τω μεταξύ η ΝΕΛ ανακοίνωσε πως στη γενική συνέλευση της 11ης Ιουνίου θα συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 25,54 εκατ. ευρώ. Θα εκδοθούν 85,153 εκατ. μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η μία.

Στην αύξηση κεφαλαίου προτεραιότητα θα έχουν οι παλαιοί μέτοχοι (δικαίωμα προτίμησης). Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί όλο το ποσό η αύξηση θα ισχύσει για το ποσό που θα κατατεθεί.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες η συνέλευση δεν πρόκειται να αναβληθεί δεδομένου ότι το 90,95% των μετοχών της εταιρείας ελέγχεται από την κ. Ευαγγελία Μαρτίνου, σύζυγο του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ΝΕΛ Ιωάννη Αβραντίνη. Μόνο λόγοι προσέλκυσης κεφαλαίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβολή τη γενική συνέλευση.
Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας αναφέρεται πως τα κεφάλαια, που θα αντληθούν, θα δαπανηθούν για να ενισχυθούν τα κεφάλαια κίνησής της. Δηλαδή θα δοθούν για να πληρωθούν ναυτικοί, για την αγορά καυσίμων και άλλων υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των πλοίων.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στη Μυτιλήνη. Επίσης προβλέπεται να γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Πιθανότατα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι ενήμερο για τις κινήσεις αυτές της ΝΕΛ και γι’ αυτό δείχνει τέτοια ανοχή στην εδώ και ένα μήνα διακοπή των δρομολογίων του πλοίου «Ταξιάρχης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey