Εγκρίθηκαν με τη δυσπιστία της αντιπολίτευσης οι ασφαλτοστρώσεις, που πάντως αλλάζουν τα δεδομένα κυρίως στην πόλη

Η «μάχη της ασφάλτου»!

15/05/2015 - 15:07

Με την αντιπολίτευση να δυσπιστεί τόσο κατά την έγκριση του πρώτου ανακεφαλαιωτικού πίνακα για την ασφαλτόστρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποχή της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, όσο και κατά την έγκριση της μελέτης για τη νέα ευρεία ασφαλτόστρωση ύψους 1 εκ. ευρώ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αποκατάσταση πολλών προβληματικών δρόμων της Μυτιλήνης και όχι μόνο.

Με την αντιπολίτευση να δυσπιστεί τόσο κατά την έγκριση του πρώτου ανακεφαλαιωτικού πίνακα για την ασφαλτόστρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποχή της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, όσο και κατά την έγκριση της μελέτης για τη νέα ευρεία ασφαλτόστρωση ύψους 1 εκ. ευρώ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αποκατάσταση πολλών προβληματικών δρόμων της Μυτιλήνης και όχι μόνο.

Η παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» ωστόσο, έθεσε εκ νέου ζήτημα νομιμότητας της όλης διαδικασίας για την «παλιά» ασφαλτόστρωση, υποστηρίζοντας μέσω του Στρατή Κυρατζή πως το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου σύμφωνα με την «Διαύγεια», είχε τρίμηνη διάρκεια, δηλαδή από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη. Υπονοώντας πως… δεν δόθηκε ποτέ παράταση για το έργο.

Η ίδια παράταξη, υποστήριξε και πως η δημοτική αρχή εκτέλεσε το έργο με διαφορετικό απ’ ότι προέβλεπε η μελέτη, τονίζοντας μέσω του Στρατή Καραγεωργίου πως δεν μπορεί να αλλάξει η εκτέλεση του έργου, χωρίς τροποποίηση μελέτης.

Όπως ήταν φυσικό, η δημοτική αρχή αντέδρασε έντονα, υποστηρίζοντας για μία ακόμη φορά πως σκοπός της αντιπολίτευσης, είναι κυρίως να δημιουργεί εντυπώσεις και να αφήνει σκιές και έχει ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχτεί αυτή η διαμάχη και αν θα επιμείνει η μείζων αντιπολίτευση στα ζητήματα που έθιξε.

Ο Στρατής Τζιμής πάντως χαρακτήρισε απαράδεκτο το να δημιουργούνται εντυπώσεις που αναπαράγονται και από τον Τύπο, εις βάρος της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων του δήμου, διευκρινίζοντας τα τμήματα δρόμων που είναι σε εκκρεμότητα από την ασφαλτόστρωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι χρεωστούμενες παρεμβάσεις
Τα οποία είναι εκείνα του δρόμου στα Δικαστήρια, της συμβολής Οικονόμου Τάξη με τις οδούς Αναπαύσεως και Υακίνθου, Κωσταντινουπόλεως, της συμβολής Ζωοδόχου Πηγής με Αεροπόρου Γιαναρέλλη, Θεοφίλου Χατζημιχαήλ έως Μητροπόλεως αλλά και από το Άγαλμα ως την παλιά Στρατολογία.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, υποστήριξε μάλιστα πως στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να διασυνδέονται οι παρεμβάσεις που οδηγούν προς του κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και να ενοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο η «παλιά» ασφαλτόστρωση με τη νέα, για να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, που θα δώσει στην πόλη ένα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Η νέα ασφαλτόστρωση
Η οποία νέα ασφαλτόστρωση έρχεται για παρεμβάσεις 20.000 τ.μ. σε δρόμους της πόλης της Μυτιλήνης και για παρεμβάσεις 25.000 τ.μ. στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει παρέμβαση για να αποκατασταθούν τα προβλήματα βατότητας στις οδούς 8ης Νοεμβρίου, Μικράς Ασίας, Ναυμαχίας Έλλης (από εργοστάσιο Καλαμάρι έως Βόρεια Παράκαμψη), Σκρα και Τζέημς Αριστάρχου, Χρυσομαλλούσσας, Οικονόμου Τάξη, Παρασκευαϊδη, Ακληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακόμα θα γίνουν παρεμβάσεις στην Καβέτσου, στην Ε. Βοστάνη, στη Βουρνάζων στην Αλυσίδα, στη Ζωοδόχου Πηγής, στη Γ. Βοστάνη, Μυριβήλη και στην Παπανικολή…

Που θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα του οδικού δικτύου της πόλης. Παράλληλα ο κ. Τζιμής σημείωσε πως οι παρεμβάσεις θα γίνουν με αποξεστικό μηχάνημα, για να αφαιρεθεί ουσιαστικά η παλιά άσφαλτος και να μην ανέβει το ύψος του οδοστρώματος, προκαλώντας κακοτεχνίες και «αυλάκια» στο πλάι των δρόμων.

Ωστόσο και στην εισήγηση αυτή, η αντιπολίτευση έψεξε το γεγονός πως δε διευκρινίζεται στη μελέτη, σε ποιους δρόμους θα γίνουν οι παρεμβάσεις στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey