Αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ

Συγκροτούν ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων

14/05/2015 - 22:36

Αγροτικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο και πρόσκεινται στο ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στη Θερμή στα τέλη του προηγούμενου μήνα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων.

Αγροτικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο και πρόσκεινται στο ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στη Θερμή στα τέλη του προηγούμενου μήνα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του αγροτικού κινήματος, λόγο της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται και οδηγεί σε ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους.

Μια πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εργαλείο υλοποίησης της είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των αγροτών.

«Ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, όπως είναι η ομοσπονδία θα συνενώσει, θα δώσει ώθηση και θα καθοδηγήσει τους αγροτικούς συλλόγους, για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Από τη σύσκεψη ορίστηκε η οργανωτική επιτροπή που θα συντονίσει τη δουλειά με στόχο να φτάσουμε σε ένα συνέδριο που θα εγκρίνει το καταστατικό και θα οδηγήσει το σώμα σε εκλογές για την ομοσπονδία μέχρι το τέλος του Ιούνη» τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Είναι η πρώτη προσπάθεια συγκρότησης των αγροτικών συλλόγων σε ανώτερο βαθμό μετά την ψήφιση του νόμου Σκανδαλίδη. Με το νόμο αυτό επιβλήθηκε η ενοποίηση όλων των αγροτικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να λειτουργεί ένας σύλλογος σε κάθε νομό και ανά κλάδο. Δηλαδή ένας σύλλογος για τους αλιείς και ένας σύλλογος για τους αγρότες. Ο Σύλλογος των αλιέων ιδρύθηκε και λειτουργεί.

Όμως αγροτικός σύλλογος δεν ιδρύθηκε ποτέ. Στα χρόνια που μεσολάβησαν οι αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ δεν έπαψαν να λειτουργούν.

Η απόφασή τους να δημιουργήσουν ομοσπονδία στην ουσία αμφισβητεί το νόμο Σκανδαλίδη, αφού δεν προέβλεπε την ύπαρξη ομοσπονδιών. Μάλιστα όριζε ότι οι αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ θα έπρεπε να συνενωθούν. Λίγο καιρό μετά την ψήφιση του νόμου η ΣΥΔΑΣΕ ανακοίνωσε τη διάλυσή της, ενώ η ΓΕΣΑΣΕ φυτοζωή.

Ανενεργή είναι και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου η οποία υφίστατο μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey