Χάρτες και δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ στον δρόμο της ανάπτυξης

12/05/2015 - 22:34

Ένα δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, με σκοπό να προσφερθεί στον επισκέπτη η άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής, αναπτύχθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Ένα δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, με σκοπό να προσφερθεί στον επισκέπτη η άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής, αναπτύχθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Ο Νίκος Μόλβαλης, πρόεδρος του Φορέα, μας λέει: «Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών που έχουν αναπτυχθεί, με σκοπό την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού».

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε ενεργά και η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. (ΕΤΑΛ), η οποία πραγματοποίησε ένα μεγάλο μέρος της σήμανσης και της χαρτογράφησης των περιπατητικών και των ποδηλατικών διαδρομών στο πλαίσιο του έργου «ΟΙΚΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ».

Και έντυπο

Ας σημειωθεί ότι το δίκτυο των πεζοπορικών και των ποδηλατικών διαδρομών προβάλλεται μέσω ενός έντυπου φυλλαδίου-χάρτη, που περιέχει αναλυτική περιγραφή των προτεινόμενων διαδρομών καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, σημεία ενδιαφέροντος, πολιτιστικά στοιχεία κ.λπ.) για τον επισκέπτη.

Φέτος δε το δίκτυο έχει εμπλουτιστεί και επεκταθεί και σε άλλες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Λυγώνας, της Πέτρας, της Ανάξου και της Λαφιώνας με τη νέα σήμανση που έγινε μετά από τον καθαρισμό των μονοπατιών και τη χαρτογράφηση των περιοχών από την ομάδα περιβάλλοντος του Φορέα.

Ας σημειωθεί ότι ο Φορέας Τουρισμού, μαζί με την επανέκδοση του χάρτη οικισμού του Μολύβου, εξέδωσε και χάρτη οικισμού για την Πέτρα, με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην περιοχή μας.

Όλα τα παραπάνω έντυπα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου καθώς και από σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των επισκεπτών-τουριστών. Μπορεί επίσης κανείς να το «κατεβάσει» από την ιστοσελίδα του Φορέα www.theotheraegean.com

Και ποδηλατικοί γύροι

Φανταστείτε μία διαδρομή στα μοναδικά σοκάκια του Μολύβου, κάτω από το μαγευτικό σαλκίμι, ανάμεσα από πολύχρωμες αυλές και παραδοσιακά αρχοντικά, δίπλα από πέτρινες κρήνες και πολιτιστικά μνημεία, μέσα από το ιστορικό κέντρο με τα μαγαζιά, τις ταβέρνες και τα κρεμαστά μπαλκόνια τους, στο παραδοσιακό λιμανάκι και πάνω στο βυζαντινό κάστρο. Τώρα γίνεται πραγματικότητα… με ποδήλατο!

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στον «2ο Ποδηλατικό Γύρο Μολύβου - 2nd Molivos Urban MTB Race», που γίνεται σε συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με τον Δήμο Λέσβου και με την υποστήριξη του Lesvos Ride.

Στις 24 Μαΐου 2015 όλα θα είναι έτοιμα για να απολαύσουν ποδηλάτες και θεατές την κορυφαία για το νησί ποδηλατική διοργάνωση της χρονιάς.
Η εκκίνηση για τη μεγάλη διαδρομή θα γίνει στις 24 Μαΐου από τον κεντρικό δρόμο του Μολύβου «Μιχαήλ Γούτου» στις 11το πρωί.

Ακόμη, με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου, και Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET 200 χλμ.

Μία γιορτή του ποδηλάτου, ένα ταξίδι πρόκληση για τους λάτρεις του αθλήματος, μιας και το νησί μας με το απαράμιλλο φυσικό του περιβάλλον προσφέρεται για δύσκολες αλλά και εύκολες διαδρομές. Μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά, ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες, δίπλα από τη θάλασσα και τις αλυκές, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν την όμορφη Λέσβο, ξεκινώντας και τερματίζοντας στην όμορφη Μήθυμνα (Μόλυβο).

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προβάλει το νησί μας ως έναν πολυσχιδή προορισμό, αναδεικνύοντας τις πολιτισμικές μας διαδρομές, τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον του νησιού, τον φυσιολατρικό και περιηγητικό τουρισμό.

Στόχος είναι οι ποδηλατικοί αγώνες που διοργανώνονται να αποκτήσουν διαχρονικά και διεθνή χαρακτηριστικά, η συμμετοχή των αθλητών να αυξάνεται και η Λέσβος να διακριθεί ως ένας σπουδαίος και μοναδικός τόπος για την ποδηλασία και τον αθλητισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey